Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindig van ok a NEM-re? Most...

Mindig van ok a NEM-re? Most a hàboru , rezsinövelés , elötte a covid? Vagy ezekre szarni rà és legyen amit szeretnénk?

Figyelt kérdés
2022. júl. 21. 13:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
76%
19 vagyok, van lakás hitel még,covid alatti terhességgel és császárok szüléssel 2020 novemberben, férjem munkanèlkul lett még az elején és veszélyeztetett terheskènt én táppénzre kerültem 6 héttől, kötelező fekvessel, terhescukorral,leiden mutáció miatt napi injekciózàs, pajzsmirigyem is beadta a kulcsot,cukorbetegség is kialakult emiatt miatt végig szurkodas, szigorú diéta...több kórházi bentfekvessel végig aggódva , megmarad e a baba.Apukamat e közben vesztettünk el . Ilyen volt a vàrandossàgom. Mocsok kemèny volt.Túl éltük. Sose fogom megbánni, boldog vagyok a kicsivel. Most már a második babànkra készülünk❤️ Merjetek élni!
2022. júl. 21. 14:35
 22/41 anonim ***** válasza:
88%

#2 Miért pont egy évet várjanak? Válság már itt van, és nem 1 évig fog tartani. Az egészségügy, az oktatás sem lesz jobb mostanában. De egy év alatt biztos nem.

Mindenki eldöntheti, akar-e gyereket és mennyire akarja. Milyen az élethelyzete. De ha ezt külső dolgoktól (ország helyzete) várja, akkor nyugodtan letehet róla, mert pár év alatt itt SEMMI sem fog javulni, sőt.

2022. júl. 21. 14:39
 23/41 anonim ***** válasza:
86%
Mindig lesz miért ne... Csináljátok, amit szeretnétek.
2022. júl. 21. 14:45
 24/41 anonim ***** válasza:
77%

Én is 33 vagyok, kérdező. Férjem 38. Mikor a 2. lombikot kezdtük idén májusban, már javában tombolt az infláció, a szomszédban a háború.

Bennem is voltak kétségek, de úgy döntöttem, teszek rá. Eleget vártam, hogy gyerekünk legyen, nem lesz ideális helyzet. Én már 26 évesen akartam (meg a férjem is), de azóta nem jött össze. Nálam sem volt semmi konkrét baj, mégsem sikerült a 7 év alatt, csak lombikkal...

Ezt is mérlegelni kell, mikor az ember halogat. Nekem megmondta a magándokim 32 éves koromban, most kell nekiállni lombikozni, mert most még van esély.

2022. júl. 21. 14:53
 25/41 anonim ***** válasza:
81%
33 évesen szerintem már ne várj, ha valóban akarsz gyereket. Ha nem, akkor meg nincs miről beszélni.
2022. júl. 21. 14:59
 26/41 anonim ***** válasza:
81%
Jól látod: mindig van ok a "nem"-re. És azért látod ezeket oknak, mert valójában nem akarsz még gyereket vállalni. Ami nem baj, de problémák mindig lesznek, sosem lesz tökéletes időpont.
2022. júl. 21. 15:01
 27/41 anonim ***** válasza:
13%
Te akarnál a gyerek helyében megszületni? Akarnál ebben a világban, (és a jövőben) felnőni/élni? Biztos, hogy annyira "jó dolog" ez az élet nevű rövidke utazás?
2022. júl. 21. 15:09
 28/41 anonim ***** válasza:
87%

A NEM-re mindig van ok. Valamikor valós ok, valamikor pedig mondvacsinált ok.

A háború akkor lenne valós ok, ha itt zajlana Magyarországon, nem lenne hol szülni és kinek szülni, mert minden apuka harcolna.

A gazdasági válság abban az esetben lehet valós ok, ha nincs pénzed a legalapvetőbb termékeket sem megvásárolni a születendő gyermekednek pl.: pelenka, ruha, tápszer, kiságy.

Az, hogy ebben a gazdasági helyzetben a luxus dolgokat nem engedhetjük meg magunknak pl.:stokke babakocsi, szülés magánklinikán, DODO alvás segítő kutyus, stb. na ez mondvacsinált ok!

Régen is felnőttek a gyerekek a legalapvetőbb felszereléssel, háború alatt és után, gazdasági válságban.

2022. júl. 21. 15:12
 29/41 anonim ***** válasza:
86%

Gyerekvállalásra SOHA NINCSEN JÓ IDŐPONT, mert mindig van valami. Munka, karrier, háború, válság, adósság.

Nekem pl. a délszláv háború miatt nem született testvérem, amit én is nagyon bánok és a szüleim is nagyon bánnak már, és most, 20 évvel utána röhejesnek tűnik ez az indok. Amikor vége lett, próbálkoztak még, de akkor már nem jött össze, mert túl öregek voltak már, orvosi beavatkozást meg nem akartak.

Ha igazán akarod, a gyereket, akkor mindegy az időpont.

2022. júl. 21. 15:13
 30/41 A kérdező kommentje:

Igazàbòl férjem jobban szeretné mint én, vagyis nem is ez a jò kifejezés de mondjuk ö màsban is élj a mànak típus, bejön neki àltalàban. És vagyok én aki mindent 5x àtràg a és b és c verziòkat tervez stb.

A gàz nekünk borzasztòan meg fog nöni majd àtàllunknlehet fàra de elöre nem lehet tudni még.villanybòl beférünk a limitbe.

2022. júl. 21. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!