Mindig van ok a NEM-re? Most a hàboru , rezsinövelés , elötte a covid? Vagy ezekre szarni rà és legyen amit szeretnénk?

Kérdező ha mindig valamire vártok akkor sosem lesz gyereketek mert kifogtok futni az időből.Írtad hogy már idősebb vagy,nőnél ez gázabb mint egy férfinél,mi jobban be vagyunk préselve az időbe mint a pasik.
Ezen gondolkozz el vagy akkor mondj le az anyaságról mindig valami miatt.
11
33 vagyok voltam orvosnàl elvileg jöhetne a baba.

Végig kell gondolni. Szeretnétek? Lesz tető a feje felett? Fogod tudni etetni? Boldoggá tudod tenni?
Ha igen, akkor fölösleges várni. A gyerek nem a játékai számától meg nyaralástól lesz boldog, sok ezren nőnek fel boldogan panelben is…stb.. sokkal fontosabb a minőségi idő amit velük töltesz, pláne a mai világban, ahol azt hiszik ha luxusba szülöm és minden anyagit megkap csak boldog lehet.. az ilyen gyerekekből akikkel max 7 percet tölt a szülő (beleértve a mi volt a suliban-semmi párbeszédet) lesznek a depressziós emberek..

15-re:
Vagyis nem akarsz.
Ott állsz hitelmentes házzal, autóval, normális állással, szerető férjjel és mérlegelni akarsz.
Nem, te a kifogásokat keresed. Akár bevallod magadnak, akár nem.
Nem kötelező gyereket vállalni, csak a férjeddel azért legyél őszinte, mert hátha neki fontos a gyerek és keresne mást helyetted.

Sosincs ideális idő a gyerekre, de az itt és most-ból nem lehet kiindulni, mert ez egy nagyon hosszú távú projekt, a jövőbe pedig nem látsz. Nálunk már van egy gyerek, úton a második, és bár eredetileg szerettünk volna harmadikat(-negyediket? Én nem zárkóztam volna el, nagy családra vágytam mindig is), én most a rezsi meg a háború miatt megpendítettem a férjemnek, hogy lehet itt meg kéne állni mégis. És ő erre azt mondja, hogy ne a mostani helyzetből induljunk ki és ne erre alapozzuk az életünk következő tizen-huszonéveit, ha egyébként teljesen másra vágynánk, ne ez legyen a döntő faktor. Mert most is más az élet, mások a kilátások, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt voltak, az anyagi helyzetünk is mindig alakul, változik, nyilván a világ sem ugyanolyan, és attól még, mert most úgy tűnik, hogy rossz irányba halad minden, semmi sem garantálja, hogy 5-10 év múlva nem fordul jobb felé a dolog. És azért egy(több) gyerek 5-10 évnél hosszabb elhivatottság és elköteleződés, szóval ha így nézzük, nem szabad csak ez alapján döntést hozni.
De mindezt úgy mondja, hogy nekünk azért viszonylag stabil az anyagi helyzetünk és a kilátásaink a jövőre nézve is relatíve jók, szóval nálunk nem az van, hogy most bevállaljuk a gyerekeket a "majd lesz valahogy"-ra és akkor reménykedünk benne, hogy ez majd jobb lesz, hanem tényleg csak az általános világpolitikai/gazdasági helyzet miatt bizonytalanodtam el. De ennek ellenére is azt mondom, hogy igazat adok neki, ha most a jelenben megengedhetitek magatoknak és vágytok rá, akkor azért, mert nem tudjátok mit hoz a jövő, én nem várnék tovább a babával. Már csak azért sem, mert pl saját példámnál, kb 4 hónapos terhes voltam az első lányommal, amikor jött ez a covid-borzalom, nyilván nem láttam előre, hogy mi lesz-hogy lesz, visszaadni már nem lehetett, most a másodiknál is kb pont véget ért az első trimeszter, amikor jött ez a háborús cucc, most itt vagyok a harmadik trimeszter küszöbén és jön a rezsicsökkentés, erre mégis mikor vagy hogy tudtam volna felkészülni? Menet közben meg már késő meggondolnod magad (nem mintha akarnám), de ez is azt bizonyítja, hogy mennyi minden változhat relatíve rövid időn belül is, és bár most a trend az rossz, azért ez nem feltétlenül marad így örökre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!