Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8+5 napos terhes vagyok és 1...

8+5 napos terhes vagyok és 1 hete nem múló szeméremtáji viszketés kínoz. Mit tegyek? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Hétfőn kezdődött a viszketés, először csak nagyon enyhén, nem is gondoltam semmi rosszra. Épp tusfürdőt váltottam, és olyan már máskor is előfordult, hogy irritációt okozott egy új készítmény. Így gyorsan visszaváltottam a régire, de nem javult a dolog. Sőt, egyre erősebb lett a viszketés, már aludni sem tudok tőle. Csütörtök reggel sikerült elérnem a terhesgondozós dokimat, aki azt mondta, hogy a terhesség elején, főleg nyáron nagyon gyakori a candida fertőzés, ezért próbáljam meg a canesten krémet, ha meg nem múlik el a viszketés, akkor keressem fel a rendelésén. Csütörtök óta használom a krémet, de egyelőre semmit nem javult, sőt tegnap (szombaton) volt a legrosszabb, konkrétan az utcán is alig tudtam megállni, hogy ne vakarózzak. Viszont már kicsit jobb, legalábbis ehhez képest. A dokim viszont csak hétfőnként rendel, tehát vagy felkeresem holnap vagy csak egy teljes hét múlva. Nagyon aggódom a baba miatt. Sosem volt még ilyen problémám egyébként, sem az előző terhességem alatt, sem attól függetlenül. Nincs is tapasztaltom ilyesmiben. A betegtájékoztató szerint 1-2 hétbe is beletelhet, míg elmúlik a probléma. Ezért most tanácstalan vagyok, hogy mikor forduljak orvoshoz, meddig várjak arra, hogy hasson a krém. Ugyanakkor mivel eddig vizsgálat nem történt, az sem biztos, hogy candidám van és akkor hiába várom, hogy hasson. Köszönöm szépen előre is a jótanácsokat!

2022. júl. 17. 11:58
A kérdező szavazást indított:
Menj holnap orvoshoz, már érezned kellene a javulást
Ráérsz 1 hét múlva orvoshoz menni, több idő kell a canestennek
17 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
Holnap!!!
2022. júl. 17. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!