Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van, aki tapasztalt szeméremte...

Van, aki tapasztalt szeméremtesti viszketést csupán a terhessége miatt?

Figyelt kérdés
Kb. egy hete viszket a szeméremtestem, de semmilyen egyéb, betegségre utaló tünetem nincs. Se túlzott, megváltozott szagú folyás vagy efféle. Csak viszket. És most olvastam, hogy a hormonális változások is felboríthatják a hüvelyflórát. Még csak 4 és fél hetes terhes vagyok. Lehet ettől?
2010. febr. 17. 21:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Simán lehet a terhességtől, de majd amikor orvoshoz mész, említsd meg a problémát. (Vannak nők, akiknek a hormonális változás azt jelenti, hogy azonnal összeszednek egy enyhe candida-fertőzést, ami különösebb tünetek nélkül végigkíséri a terhességüket. Külsőleg adott Canesten vagy Monistat krém sokat tud segíteni, ha tényleg ez a probléma.)
2010. febr. 18. 05:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt már párszor gombás fertőzésem, és soha nem járt más tünettel. Nekem sem volt túrós, fehér folyásom, csak egyszerűen érzékenyebb lettem lent, és enyhén viszkettem. Szerintem nem mindenkinél jelentkezik minden tünet, vagy lehet, hogy most kezdődik elszaporodni és azért nincsenek még súlyosabb tünetek.

Mutasd meg magad dokinak inkább és ír hüvelykapszulát.

2010. febr. 18. 08:03
 3/5 anonim ***** válasza:
A terhesség elején én is rögtön gombás lettem, viszketett is, de elmúlt a Canesten-től. Ez később még egyszer megismétlődött, majd a 2. trimeszter végén is viszkettem, de nem gomba volt, hanem a vizeletemben találtak baktériumot. Valószínűleg az okozta, mert az antibiotikumos kúra után elmúlt a viszketés is.
2010. febr. 18. 08:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor megpróbálom a Canestent, mert először bakteriális fertőzésre gondoltam, és pár napig kentem Tetrannal, de semmit nem segített.

Aztán ha ez se jön be, március elején úgyis megyek dokihoz és szólok neki erről is.

Köszi még egyszer mindenkinek!

2010. febr. 18. 09:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Voltam dokinál, azt mondta, semmilyen fertőzésem nincs, csak a terhesség miatt felborult a hüvely sav-bázis egyensúlya, ez okoz fokozott érzékenységet és viszketést.
2010. febr. 23. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!