A méhlepényem a fundusban helyezkedik el! Az jó? A méh teteje az ugye? ! Ilyenkor ha igy helyezkedik el elöbb lehet érezni a babát mocorogni?
Igen, az jó. Tulajdonképpen minden jó, ha a lepény nem éri a méhszájat, az az egyetlen olyan állapot, amivel jobban kell vigyázni. A fundus a méh teteje, boltozata. Az én placentám is a fundusban volt és 17-18 hetes voltam, amikor először éreztem a magzatmozgást. Első baba, de már ez is kicsit későnek számított, mert itt sokan írják, hogy már 15 hetesen éreznek apró pillangómozgásszerű valamit. Nah, nekem ilyen nem volt, az első mozgás egy jól érezhető rúgás volt, a második két nappal később történt, akkor a hátamon feküdtem, a férjem mellettem és konkrétan ő is érezte már. Szóval egyből elég intenzíven jelentkezett be a fiam.
És nem voltam kövér, nem volt vastag hasfalam. A mozgások egyébként a 20. hétre váltak rendszeressé, de még akkor is volt, hogy egy-egy napig nem éreztem (vagy nem vettem észre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!