Hogy reagált a munkáltató arra, amikor bejelentettétek, hogy jön a baba?
Hogy mondtátok el a főnöknek? Vissza mehetettetek dolgozni?
Nekem határozott idejű a szerződésem és gyeses mamát helyettesítek:-(
Engem is visszavárnak, ezt mondták. De honnan tudjam, hogy két év múlva is így lesz?
Addig még sok víz folyik le a Dunán...
Persze reménykedek, de szerintem nem lehet tudni, hogy akkor éppen milyen lesz a helyzet.
Amúgy nagyon jól reagált a főnököm, mondta, hogy tudja hogy az élet szebb dolgokból is áll, nem csak munkából. S mivel szerencsére nagyon szeretett, ezért szomorú is volt, hogy elmegyek egy időre. Na de majd meglátjuk mi lesz akkor, amikor valóban vissza szeretnék menni...
Amúgy szerintem könnyebben visszaveszik azt, aki már valaha dolgozott annál a cégnél, mint egy olyan kismamát, aki nem dolgozott ott. Azoknak nehezebb a helyzet, mert nincs velük a cégnek tapasztalata, csak annyit tudnak hogy hűűű ennek van gyereke...és az olyan gyerekes anyukákkal szerintem valóban rosszabbul bánnak. De persze azért vannak kivételes munkahelyek, csak nehéz őket megtalálni.
38 heteske
Szia!
Nekem már az egész kalandosan kezdődött!Mikor felvett 2 évvel ezelőtt a főnököm (nő) már akkor megkérdezte hogy a közeljövőben szeretnék e babát.
Mondtam hogy nem.
Most viszont már 15 hetes vagyok, elég durva dolgokon vagyok túl.
Megmondta, hogy 2 év múlva ahogy lejár a Gyesem, és letelik a 30 nap felmondási idő, azonnal ki leszek rúgva.
De engem nem zavar, majd keresek másik munkahelyet.
Ja és mindez azért volt mert van egy 40 éves kolléganőm, akinek nincs gyereke és nem is beteges,úgyhogy én voltam a gengyébb láncszem, mert csak 2-en dolgoztunk ott.
Hát,én elég egyedi helyzetben voltam,mikor be kellett jelentenem,hogy 12 hetes terhes vagyok.Ugyanis a főnökasszonyomnak is akkor már csak 3 hónapja volt szülésig és én voltam az egyedüli embere,ráadásul addigra még maga helyett sem talált senkit.Tudtam,hogy szentségel magában,de azért annyit kipréselt magából,hogy emberileg örül neki de mint munkáltató,nagy sz'rban van most.Pár hétre rá viszont egy napon került be ő a kórházba és kerültem én táppénzre veszélyeztetettség miatt.Addigra 3 napos volt az új munkaerő nálunk!!!Szegény,ő szívta meg legjobban.Viszont ami engem a legjobban zavar,hogy sem akkor sem azóta(pedig sokszor járok be a munkahelyemre) nem ejtett szót arról,hogy visszavárnak-e!Meg sem kérdezte,hogy meddig tervezek otthon maradni,stb,SEMMIT!Mondjuk nagyon nem sajnálom mert szívem szerint nem oda mennék vissza.
Most 19 hós a lányom és úgy néz ki jön a tesója,mostanra viszont a főnököm már visszament dolgozni és kirúgta azt aki eddig vitte "helyettünk a dolgokat".Mert nem telik most több emberre.Szóval ha most akarnék,biztos nem tudna visszavenni hosszú távra.De így,hogy jön a második baba,nem is kell.Mire meg majd vele is letelik a gyed,addigra ezer féle képpen alakulhat a helyzet.
09:28-es vagyok. Nálunk se minden kismamát vesznek vissza. Engem visszavettek, ráadásul úgy ahogy akartam 6 órába, és arra a részre ahova akartam menni.
De csak mert kicsit protekciós vagyok. Sajnos a mai világban csak így érvényesül az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!