Mikor a "legpraktikusabb" a terhesség, szülés?
Nemrég kötöttünk házasságot a férjemmel. Én 26, ő 32 éves.
Még nem vagyunk anyagilag felkészülve egy babára, de elgondolkoztunk rajta, mikor lenne a legjobb betervezni a babaprojektet. Arra gondolok, milyen előnyei vagy hátrányai vannak, pl. nyáron vagy télen szülni.
Nyilván nem ezek lesznek az elsődleges szempontok, de érdekes lenne számunkra meghallgatni mások tapasztalatait ezen a téren. Köszönöm ha válaszoltok.
Nekem májusi a kisfiam, ezért a terhességem legnagyobb része ősz-tél volt, aminek kifejezetten örülök. Ruhatár ügyileg ugyan egy kicsit nagyobb beruházás volt, de ha belegondolok, hogy most kellene terhesnek lennem a 38 fokokban, holott már márciusban majd meg sültem a 15 fokban, akkor nem bánom az elköltött pénzt.
Persze ha nyáron lettem volna várandós azt is megoldottam volna valahogy, de ez így komfortosabb volt nekem :)
Én most vagyok 8 hetes kismama, és februárra vagyok kiírva. Szerintem ez így tökéletes. Az első trimeszteremnek augusztus elején lesz vége, ősz vége felé jön a nagyobb pocakos időszak, aztán tél közepén-végén szülés, és nyáron már tudunk menni 1-2 helyre, el lehet kezdeni normálisan a hozzátáplálást, lesznek friss alapanyagok..
Én is télen születtem, igaz én január elején, de anyukám szerint sokkal könnyebb volt, mint június-augusztus környékén szenvedni a meleggel, láb vizesedéssel, stb.
37 hetes terhes vagyok. Hát őszintén én az életemért küzdök ebben a melegben :D De mondjuk a nagy hidegben meg teljes ruhatárat beszerezni sem túl kellemes. Talán őszi vagy tavaszi szülés lehet a legkellemesebb.
De mivel hiába tervezel úgysem te döntesz, így ezen felesleges gondolkodni. Sajnos a babáknak van egy olyan huncut szokása, hogy nem mindig első hónapban sikerül összehozni őket :D
Szia!
33 hetes vagyok,augusztus végére vagyok kiírva.
Most így azt mondanám,hogy az utolsó trimeszter brutál így 40fokba,úgyhogy már mondtam mindenkinek ha lesz második erre odafigyelünk!🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!