Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor a "legpraktikusabb" a...

Mikor a "legpraktikusabb" a terhesség, szülés?

Figyelt kérdés

Nemrég kötöttünk házasságot a férjemmel. Én 26, ő 32 éves.

Még nem vagyunk anyagilag felkészülve egy babára, de elgondolkoztunk rajta, mikor lenne a legjobb betervezni a babaprojektet. Arra gondolok, milyen előnyei vagy hátrányai vannak, pl. nyáron vagy télen szülni.

Nyilván nem ezek lesznek az elsődleges szempontok, de érdekes lenne számunkra meghallgatni mások tapasztalatait ezen a téren. Köszönöm ha válaszoltok.

2022. júl. 6. 14:59
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
84%
A fiam ősszel született. Az a nyár volt életem legrosszabb nyara, alig bírtam a hőséget, a klímát, fulladtam, rosszul voltam, semmi nem volt jó. A lányom kora tavaszi, sokkal könnyebb volt vele. Nővérem június közepén szült, nem volt kellemes számára az a 6 hét gyermekágyi vérzés a legnagyobb melegben.
2022. júl. 6. 15:21
 2/33 anonim ***** válasza:
83%

Nekem májusi a kisfiam, ezért a terhességem legnagyobb része ősz-tél volt, aminek kifejezetten örülök. Ruhatár ügyileg ugyan egy kicsit nagyobb beruházás volt, de ha belegondolok, hogy most kellene terhesnek lennem a 38 fokokban, holott már márciusban majd meg sültem a 15 fokban, akkor nem bánom az elköltött pénzt.

Persze ha nyáron lettem volna várandós azt is megoldottam volna valahogy, de ez így komfortosabb volt nekem :)

2022. júl. 6. 15:22
 3/33 anonim ***** válasza:
74%

Én most vagyok 8 hetes kismama, és februárra vagyok kiírva. Szerintem ez így tökéletes. Az első trimeszteremnek augusztus elején lesz vége, ősz vége felé jön a nagyobb pocakos időszak, aztán tél közepén-végén szülés, és nyáron már tudunk menni 1-2 helyre, el lehet kezdeni normálisan a hozzátáplálást, lesznek friss alapanyagok..

Én is télen születtem, igaz én január elején, de anyukám szerint sokkal könnyebb volt, mint június-augusztus környékén szenvedni a meleggel, láb vizesedéssel, stb.

2022. júl. 6. 15:33
 4/33 anonim ***** válasza:
31%
2 téli és egy tavaszi gyermekem van. Isten mentsen a nyári szüléstől..
2022. júl. 6. 15:47
 5/33 anonim ***** válasza:
73%

37 hetes terhes vagyok. Hát őszintén én az életemért küzdök ebben a melegben :D De mondjuk a nagy hidegben meg teljes ruhatárat beszerezni sem túl kellemes. Talán őszi vagy tavaszi szülés lehet a legkellemesebb.

De mivel hiába tervezel úgysem te döntesz, így ezen felesleges gondolkodni. Sajnos a babáknak van egy olyan huncut szokása, hogy nem mindig első hónapban sikerül összehozni őket :D

2022. júl. 6. 15:50
 6/33 anonim ***** válasza:
73%
A fiammal szeptember végére voltam kiírva, végül októberi lett. Soha többet nyári terhesség :D A következőt úgy fogjuk tervezni hogy legkésőbb júniusra megszülessen. Ha nem jön össze várunk egy évet, de én ezt még egyszer nem csinálom végig (mondjuk én extrém vizesedtem enyhe toxémia miatt) .
2022. júl. 6. 16:09
 7/33 anonim ***** válasza:
38%
Úgysem lehet tervezni, de ha lehetne a május, júniusi szülés a legjobb. Én ősszel tudtam meg, hogy terhes vagyok és végig hánytam júniusig, amikor megszületett a lányom, így legalább a nyarak nem voltak elrontva. Van aki egyáltalán nem hány, vagy csak az első trimeszterben, de jobb ha ez nem a nyári nagy melegre esik.
2022. júl. 6. 16:11
 8/33 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem meghalnék, ha nyáron kéne végigcsinálnom az utolsó trimesztert, de hat ember tervez, isten végez..
2022. júl. 6. 16:13
 9/33 anonim ***** válasza:
22%
Én most vagyok 35 hetes, és sokkal jobb, mert már egész nap itthon vagyok, előtte meg aktív voltam, ráadásul költözés, ház felújítás stb is volt, sokkal rosszabb lenne, ha most lenne az első, főleg a második trimeszter, mert már nem bírnék annyit melózni ezekkel, most meg már nem kell, mert kész minden, és tudok nyugodtan lenni itthon, és kb semmit nem veszek észre a melegből.
2022. júl. 6. 16:46
 10/33 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

33 hetes vagyok,augusztus végére vagyok kiírva.

Most így azt mondanám,hogy az utolsó trimeszter brutál így 40fokba,úgyhogy már mondtam mindenkinek ha lesz második erre odafigyelünk!🤣🤣

2022. júl. 6. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!