Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas lett a vérvételen a GOT...

Magas lett a vérvételen a GOT és GPD érték. Nagy baj lehet ?

Figyelt kérdés
15 hetes kismama vagyok és voltam a vérvételen ahol a GOT érték 70U/L lett a GPD 99U/L. Aggódok nagy baj lehet ?

2022. jún. 24. 20:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Van olyan, hogy terhességi epepangás (cholestasis), de az is még korai (és durvább értékek szoktak lenni). Kérdezz meg orvost.
2022. jún. 25. 06:30
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy esetleg ennek lehet e köze ahhoz hogy már kb 5 napja napi szinten egyszer megy a hasam viszont már a színe is világosabb mint a normális szekletnek.
2022. jún. 27. 07:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez akkor szinte biztosan epekő. Diétázni kellene meg elmenninaz orvoshoz.

Nézz utána az epe diétának

2022. jún. 27. 08:09
 14/17 anonim ***** válasza:
79%
Sok magnéziumtól és terhes vitamintól is lehet a hasmenés, fura szín, nem feltétlenül kell epebajra gondolni. Majd az orvos megmondja.
2022. jún. 27. 10:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy azóta miért nem hívtál fel egy orvost? Akár nőgyógyászt, háziorvost, vagy azt aki beutalt? Mármint csak azért, mert én így lennék nyugodt.

Nem tudom, hogy mi okozhatja, én is a terhességi epepangásra gondoltam első körben, arra szoktak adni a kismamáknak Ursofalkot, amit én is szedek. Nekem autoimmun betegségem van, ami miatt legalább ilyen rosszak az értékeim, de semmilyen tünetet nem okozott soha, és lassan túl vagyok a 2. terhességem felén. Igaz, most egy kicsit jobbak az én értékeim, ilyen 50/60 körül van, de ez nálam bármikor változhat.

Ha önmagában nincs tüneted, szerintem nem kell aggódni, de azért beszélj egy orvossal minél hamarabb.

2022. jún. 29. 13:29
 16/17 NTBS ***** válasza:
Remélem nem, de egyeztess az orvossal.
2022. jún. 30. 08:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Természetesen mentem is a háziorvosomhoz. A háziorvosom is azt mondta nem érti hogy a 20 nappal ezelőtti vér eredményben minden jó lett most meg miért tér el 20 nap elteltével a májértékek. Belgyógyászatra beutalt ahova szerdán megyek. Meg nyomkodta a hasam de sehol sem fájt. Meg vagyok ijedve ezért aznap magán nőgyógyászhoz is elmentem hogy nézzen rá a babára de vele halistennek minden rendben volt.
2022. jún. 30. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!