Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Létezik megoldás a terhességge...

Létezik megoldás a terhességgel járó problémákra, vagy kötelező szenvedni tőlük?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy vészes hányás esetén csak infúziót adnak, meg kortyolgass kólát, egyél gyömbért, hátha segít...

Derékfájdalmakra, vizesedésre van valami, ami elviselhetőbbé teszi a szenvedést? Netán arra, ha egy kismama nem tud aludni?

Miért nem fejlesztettek már ki ezekre gyógymódokat, hogy ne legyen szenvedés az egész terhesség? Igen, tudom, hogy ez egy állapot, nem betegség. Viszont nemrég olvastam egy csoportban, hogy a kismamának gyógyszer nélkül kellett szenvednie a migréntől, mert amit szedhetett rá, az nem hatott, mást meg nem írtak fel neki.

2022. jún. 19. 17:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%
Migrénes vagyok, van rá nagyon jó gyógyszer, de azt terhesen nem szedhetem, így fekszek sötét szobában 2 napokat.. Eskü még ígyis jobban bírom, mint előtte mert az van bennem, hogy a piciért megéri..
2022. jún. 19. 19:14
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Mert extra óvatosságra van szükség terhesség esetén a gyógyszerek terén.

Jó sok évvel ezelőtt volt már próbálkozás, kfejlesztettek egy tuti gyógyszert, kimondottan terheseknek a reggeli rosszullétek ellen.

Keress rá, hogy mi lett a vége: Contergan.

2022. jún. 19. 19:23
 13/17 anonim ***** válasza:
18%
Nem kell rákeresni, a lényeg h végtag nélkül vagy csonka végtaggal születtek a gyerekek.
2022. jún. 19. 20:11
 14/17 anonim ***** válasza:
58%

Az egy eredetileg epilepszia elleni, nyugtató, altató szerből lett kifejlesztve, kb még 70 éve, egy gátlástalan gyógyszergyártó cég által, akik hazudtak a tesztekről az akkori Nyugat-Németországban. Ráadásul akkor más volt az engedélyezés protokollja is.

Nálunk soha nem engedélyezték.

Szerencsére már nem az 1950-es években élünk.

2022. jún. 19. 20:20
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok gyógyszert lehet szedni terhesen. Leginkább az első 12 hétben kell kerülni bizonyos gyógyszereket. Vészes hányásra, fájdalomra adtak gyógyszert nekem, nem lett tőle semmi baj.
2022. jún. 19. 21:38
 16/17 anonim ***** válasza:
14%
Vicces, hogy történelmi tényeket is lepontoznak egyes észlények :D
2022. jún. 19. 21:56
 17/17 anonim ***** válasza:
48%

A legtöbb gyógyszergyártó (érthető okokból) nem csinál teszteket kismamákon, így nincs elég infó ahhoz, hogy az egyes gyógyszerek milyen hatással vannak a magzatra, hacsak nem kutatták már. Ezért sokszor az orvosok is megvannak lőve és nem is mernek felírni semmit, mert utána a felelősség az övék. És nyilván te is vernéd a fejedet a falba, ha valami gond lenne miatta a babával.

Nekem nem volt jó terhességem, 7 héten át émelygés, hányás, fejfájás, aztán pedig brutális derékfájás, vérnyomás leesések, stb. A végefelé már szinte egyáltalán nem tudtam aludni, mindenhogy fájt a derekam, olykor már csak sírtam tehetetlenségemben és ezt úgy a 22. héttől. De így utólag azt mondom, nem szednék rá be semmit. A kismama torna használt, inkább tornáztam mindennap. Most sokkal durvább egy újszülöttel az állandó kialvatlanság, amikor már kaja közben is képes vagyok bebólintani 10 percre. Erre is kifejleszthetnének valamit. :)

2022. jún. 20. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!