Lehet bajom a kék sajttól? 15 hetes terhesség
Az étteremben kihozták a férjem ételét, amelyhez volt mártogatós. Belekóstoltam az egyikbe, ami mint utóbb kiderült kéksajt mártás volt. Összesen egy falatot ettem belőle, majd szólt a szemben ülő pár női tagja, hogy ez kék sajt, és figyeljem magam, nehogy a babának baja legyen. Utána olvastam: liszterózis, tuberkulózis elkapható, ami megfertőzi a babát. Mennyi az esélye, hogy bajt okoztam? Ha ilyesmit elkapok, érezni fogok magamon is tüneteket?
A nőgyógyászt pedig nem merem felhívni ilyen kerdésekkel…
0.0001%
Nyugodj meg.
Ha mártás, valószínűleg hőkezelve is volt hogy folyós legyen, így meg az a tízezred százalék esély sincs.
úristen egyesek hogy szeretnek belekotyogni mindenbe és a frászt hozni a másikra. feleslegesen…
ugyan mégis egy falattól mi bajod lenne? meg amúgy is, ha nem vagy terhes akkor nem zavarna hogy neked is bajod lehetne?
(Férfi vagyok)Mindig imádtam azt a sajtféleséget, amit márványsajtnak
hívtak. Ha arról van szó: rengeteget megettem belőle. Hasonló létezik
többféle (lágy típusban is), most hallok ilyesmit először, miszerint
betegséget okozhat.
Franciát ettem már (spar) és előre csomagoltat is az
valamelyik skandináv országból jött Nagyon finom és
nagyon drága volt mindkettő. Nem lettem beteg .
#3 Ok, de ez a gyerekvállalás rovat. Terhesen valóban nem szabad ilyeneket enni, mert ezeket a betegségeket te meg sem érzed, viszont a magzatra ártalmasak. Terhességem előtt én is ettem sokat, most nem eszek.
Kérdező, ne parázz. Egy falattól semmi bajod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!