Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmennétek temetésre mindenórá...

Elmennétek temetésre mindenórás kismamaként?

Figyelt kérdés

Tavaly a 3. trimeszteremben derült ki, hogy unokatestvérem súlyos beteg és rövidesen meg is halt. Ez már önmagában teher volt, pedig az utóbbi években ő szándékosan eltávolodott tőlünk, de addig szoros volt a kapcsolatunk. A temetése nem egészen 2 héttel a kiírt időpontom előtt volt. Hozzátartozóim teljesen természetesnek találták, hogy nem megyek (eleinte akartam, de aztán igazat adtam nekik, hogy ki tudja hogyan hatna az állapotomra egy fiatal rokonom koporsós temetése), így csak a férjem ment el részünkről.

Végül 6 nappal később spontán indult a szülés.

Erre most írt egy közös ismerősünk egy drámai hangvételű levelet, hogy szerinte jóvátehetetlenül vétkeztem azzal, hogy nem jelentem meg a temetésen, sőt nem írtam megemlékezést az elhunytról, ráadásul, hogy az azóta eltelt időben (ami napi 30 óra babagondozás volt hónapokig) nem szerveztem emlékfa-ültetést. (Ő tudta, hogy mindenórás voltam akkor.)

Lenne, aki bevállalna egy ilyet úgy, hogy bármikor szülhet?

2022. jún. 14. 22:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
63%

Én még nem terhesen sem mentem el/megyek el rokonok, ismerősök temetésére. Ez nálam ilyen elvi dolog. Közvelten családtagokéra igen, de a szüleim akárhányadik unokatestvére, nagybátyja, akárkijére nem. Nem is tartok fenn velük kapcsolatot. Apám jár ilyenekre el, mert illik.

Szerintem a halottnak már teljesen mindegy.

Akik ezen fennakadnak, azok a képmutató kotnyelesek, akik egy díszpéldánya téged is megkeresett.

Mert tőled aztán senki sem várhatta el, hogy mindenórásként ott álldogált a tömegben.

2022. júl. 21. 18:06
 22/23 anonim ***** válasza:
72%

Szeretett Nagymamám meghalt, 39+4 hetesen elmentem a temetésre,koporsós temetés volt

Mikor a koporsót leengedték,elfolyt a magzatvízem...de megvártam a szertartás végét...temetésről a kórházba mentünk,aznap meg is született a kislányom

Májusban történt..friss nagyon,nem is tudok beszélni még róla😪😓

2022. júl. 22. 13:56
 23/23 anonim ***** válasza:
54%
Nem.
2022. júl. 22. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!