Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmennétek temetésre mindenórá...

Elmennétek temetésre mindenórás kismamaként?

Figyelt kérdés

Tavaly a 3. trimeszteremben derült ki, hogy unokatestvérem súlyos beteg és rövidesen meg is halt. Ez már önmagában teher volt, pedig az utóbbi években ő szándékosan eltávolodott tőlünk, de addig szoros volt a kapcsolatunk. A temetése nem egészen 2 héttel a kiírt időpontom előtt volt. Hozzátartozóim teljesen természetesnek találták, hogy nem megyek (eleinte akartam, de aztán igazat adtam nekik, hogy ki tudja hogyan hatna az állapotomra egy fiatal rokonom koporsós temetése), így csak a férjem ment el részünkről.

Végül 6 nappal később spontán indult a szülés.

Erre most írt egy közös ismerősünk egy drámai hangvételű levelet, hogy szerinte jóvátehetetlenül vétkeztem azzal, hogy nem jelentem meg a temetésen, sőt nem írtam megemlékezést az elhunytról, ráadásul, hogy az azóta eltelt időben (ami napi 30 óra babagondozás volt hónapokig) nem szerveztem emlékfa-ültetést. (Ő tudta, hogy mindenórás voltam akkor.)

Lenne, aki bevállalna egy ilyet úgy, hogy bármikor szülhet?

2022. jún. 14. 22:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
ha 40 fokos gatyarohasztó hőség van akkor nem megyek. más esetben, ha csak nem kell feküdnöm, akkor mindenképpen ott vagyok.
2022. jún. 15. 07:09
 12/23 anonim ***** válasza:
84%
Nagymamám temetésekor 37 hetes voltam. Természetesen elmentem.
2022. jún. 15. 07:21
 13/23 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell random emberek büntudatkeltési kísérleteire odafigyelni. Ez a közös ismerős neked nem barátod, a jövőben nem kell vele semmiféle kapcsolatot tartni, a levelre nem kell válaazolni. Hidd el, akárkinek akarja ezt nagy felháborodva előadni, mindenki őt fogja hülyének nézni, hogy egy mindenórást elhajtana temetesre.
2022. jún. 15. 07:35
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Senkinek semmi köze, hogy elmentél-e vagy sem. A rokont meg jól helyre kéne rakni. Foglalkozzon a saját életével.

Ne legyen bűntudatod szerintem :)

2022. jún. 15. 09:34
 15/23 A kérdező kommentje:

Nem rokon az illető, csak egy közös ismerős. A rokonaim beszéltek le arról, hogy menjek, nagy hőség is volt akkor, bár én fizikailag elég jól viseltem a terhességet, de a meleget tényleg utáltam. Szerintem van különbség egy idős ember vagy egy rossz egészségnek örvendő ember eltávozása és egy szép, fiatal nő gyors elveszítése közt. Engem eléggé letaglózott így is a születés/halál együttese az utolsó hónapban. Férjem szerint kifejezetten nyomasztó volt az esemény, ami nem kötelezően az, mert amikor a legjobb barátom meghalt balesetben, ott nagyon felemelő/megható búcsúzás volt, amire a halála felett érzett szomorúság mellett mindenki pozitívan emlékezett vissza. Édesanyám temetése is ilyen volt, ő is váratlanul távozott.

#13 Nem is válaszoltam erre, annyira abszurd, csak érdekelt, hogy ez egy elvárható dolog lenne? Azt hittem, bizonyos állapotokban nagyobb a tolerancia. Amúgy kitelik tőle, hogy ezen csámcsog másokkal, diszkréten elhallgatva azt, hogy szülés előtt voltam.

2022. jún. 15. 12:02
 16/23 anonim ***** válasza:
78%
Ujra megkerdezem: mi koze hozza ha meg csak nem is rokon es egyaltalan, mit erdekel teged mit szovegel?
2022. jún. 15. 12:38
 17/23 anonim ***** válasza:
80%
Én nem mentem el a temetésre mindenórásan, utána sem szerveztem semmit. Megértették. De ha beszóltak volna sem érdekel, mindenki foglalkozzon a saját dolgával.
2022. jún. 15. 13:42
 18/23 anonim ***** válasza:
67%

Ha meg elmentél volna, és ott folyik el a magzatvíz, ne adj isten, elájulsz a hőségben, vagy elveszed a széket a nagymama elöl, mert 1 órát csúszik a ravatal, de már nem bírsz állni, akkor meg azon csámcsogna, hogy na bezzeg azt akartad, hogy mindenki rád figyeljen.

Gondolom nehezen birkózik meg egy fiatal hozzátartozója halálával, esetleg tudat alatt haragszik rád, hogy te épp életet adtál, mikor az elhunyt hölgy számára is ez lett volna az élet rendje, csak neki már ez nem jöhet össze. És ez nagyon szomorú, de erről nem te tehetsz, meg nyilván senki sem...

2022. jún. 15. 14:35
 19/23 anonim ***** válasza:
74%
Nem mentem volna el. Nekem problémám van a halál feldolgozásával gyerekkorom óta. Egy távolabbi ismerős halála után is hónapokig agyalok, nem alszom stb. Közeli családtag elvesztése után nagyon nehezen jöttem helyre. A temetés gondolatától szédülök, zsibbadok, érzem az émelyítő virág illatot. Voltam már ezzel szakembernél, valamit javult a helyzet, de mindenórás terhesen nem tenném ennek ki magunkat. Pláne nyáron melegben. Aki ezért megjegyzést tenne, azzal nem akarnék többet kapcsolatot. Nálam nem férnek bele az empátiát nem ismerő emberek.
2022. jún. 18. 13:16
 20/23 anonim ***** válasza:
73%
Nagymamámat temették 40. héten, én nem mentem el.
2022. jún. 18. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!