Szemérem csont fájdalom? Mi okozhatja? Lehet gond?
Sziasztok, kedves anyukák, kismamák!
Ma arra keltem fel, hogy nem igazán tudom összekulcsolni a lábamait, nyomást érzek a odalent (szeméremcsont), de a derekamban is. Igazából séta közben sem túl kellemes érzés. Mintha nyomná valami szét, feszül. 36 hetes terhes vagyok, eddig ilyet nem tapasztaltam, maga a terhesség is rendben volt, persze a szokásos panaszokat leszámítva, amik teljesen normálisak. Itt, pont ezen az oldalon olvastam, hogy ez annak a jele is lehet, hogy a baba feje nem ékelődött be megfelelően - írta itt egy illető, emiatt császározni kellett a kismamát. Viszont tudom, hogy ilyenkor már készülődik a test a szülésre, nyílnak a csontok stb. Így nem tudom eldönteni, hogy ez most okés, vagy sem. Szerintetek? Kérdezzek rá az orvosnál? Jövő héten megyek is hozzá, de persze fel tudom hívni is már előtte, hogy rákérdezzek erre. Érdemes? Tapasztalatok? Köszönöm szépen előre is. Egyébként nem otthon aludtam és a párna, amit használtam a hasamnak, magasabb, keményebb volt, mint az otthoni. Arra is gondoltam, hogy ez okozhatja. Nem tudom. Mi a véleményetek?

Mindig kérdezz rá minden tünetre az orvosnál. Annál is inkább, mert a kl. tüneteknek klf. egyedi oka is lehet.
Étel receptet kér az ember a szomszédtól, annak különleges kockázata nem lehet.
De egészségügyi receptet csak szakembertől.

Ez tök normális dolog.
Ahogy írod is, készül a tested a szülésre.
Nekem is a 36.hét fele kezdett el így fájni. Tényleg mintha valaki feszítené szét olyan érzés volt.
Szülés elött már, ha megfogtam magam ottlenn, éreztem a csontjaim mennyire eltávolodtak.
Én sokszor szó szerint menni nem tudtam annyira fájt.
Szülés után meg újra. Akkor meg az visszarendeződés miatt fájt sokszor pokolian is.

Teljesen normális ne aggódj! :) kb. nekem is valahogy a 35-36-ik héten kezdődött, a medencéd tágul. Én néha meg se bírtam mozdítani a bal lábamat, a járás is fáj.
Aztán szülés után, ahogy előttem is írták, visszarendeződik… ugyanolyan fájdalmas. Nekem a szülés után 4 héttel lett jobb, de kibírja az ember, mert ki kell.
Könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!