Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet baja a babának?Hogyan...

Lehet baja a babának?Hogyan rázzam le vagy érjem el,hogy békén hagyjon?

Figyelt kérdés
Az utolsó hetekbe vagyok és valaki igen csak bunkó megjegyzést tett a terhességemre,mikor semmi közünk egymáshoz csak köszöngetni szokott nekem ergo látásbol ismer más valaki által de valójában idegen.Úgy látom nagyon bele akar folyni az életembe.
2022. jún. 10. 00:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is furcsa így a dolog. Attól, hogy vki megszól, nem éri trauma a babát, téged sem. Vagy pontosan miről van szó? Zaklatásról? Hogy csak így ismerjük a történetet, nehezen tudunk rá megfelelően válaszolni.
2022. jún. 10. 09:32
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
Vagy esetleg érzékenyebb vagy az átlagnál. Van egy ilyen ismerősöm, minden munkahelyén úgy érezte, hogy nem becsülik meg, sértegetik, sőt a barátaitól is a legártatlanabb megjegyzést is a szívére vette. Pszichológushoz kezdett járni, sokat javult a helyzet. Ajánlom neked is, ha van rá keret. Ha nincs, akkor egy alapos elbeszélgetés egy közeli baráttal/barátnővel, valamint önfejlesztő könyvek is segíthetnek. Jó lenne most nekiállni, hogy ha megszületik a baba, már meglegyen a kellő önbizalmad, mert könnyen lehet, hogy sok kéretlen (és részben buta) tanácsot fogsz kapni.
2022. jún. 10. 09:46
 13/20 anonim ***** válasza:
82%
Anyukám nem egészen 2 hónappal a szülés előtt halt meg. Az trauma, nem egy beszólás. Egyébként hogy a kérdésedre is valaszoljak, egrszsegesz
2022. jún. 10. 11:35
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
Kolléganőmnek is beszologattak, bár igaz senkinek semmi köze nincs hozzá, azért mert a pucér valagára szül az anyjáékhoz, egy halom adósságra,kb 6 hónapos kapcsolatba. Ilyen okokra általában ugranak az emberek.
2022. jún. 10. 17:18
 15/20 anonim ***** válasza:
68%

Mi a ráktól lenne baja de komolyan?

Olyan ostoba kérdések vannak itt, hogy félelmetes bele gondolni, hogy ezekből lesznek szülők..

2022. jún. 10. 21:32
 16/20 anonim ***** válasza:

9 hetes terhes voltam mikor az édesanyám meghalt. Szóval a kérdésedre a válasz: Nem lesz baja a babának.

Ha egy tanácsot mellé még megfogadsz:

Növessz páncélt magadra de nagyon gyorsan, mert a babának sok esetben szüksége lesz rá hogy megvédd. Saját magadat is, a gyereknevelési elveidet, a napirendeteket, szokásaitokat. Hidd el, ha már most kritizálnak a baba születése után ez még durvább lesz. Meg kell tanulnod megkeményíteni, megvédeni magatokat ezekkel szemben.

2022. jún. 11. 09:20
 17/20 A kérdező kommentje:
Látom ti semmit nem birtok felfogni de ez nem az én bajom már és nem is érdekel.Azt kéne MEGTANULNI minden egyes felnőtt embernek,hogy NEM vagyunk egyformák.Más az alakunk,arcformánk,ízlésünk,ízlésünk,világképünk.Mindenkinek egyedi élete van,más pozicíókat töltünk be a munkahelyen,máshogy gondolkodunk,másmilyen erősségű a felfogásunk amiről senki sem tehet mert mindenki másmilyen ésszel születik.Ahogy a bátorság sem egyforma nálunk,vannak bátrabbak,félénkebbek és nyilván ritka érzékeny de viszont ritka durva lelkületű emberek is.Gének,felvett minták,szülők példája és még ezer más befolyásoló tényező oka lehet.Ha Át lehulyezik aznap össze dőlt a lelki világa,míg ha B-t hulyézik le meg se hallja,nem bántódik meg mélyen mert a lelke nem annyira kifinomult hogy fájjon neki vagy megerősödött annyira mert sok szörnyű dolgon ment át.Én egy nem átlagos ember vagyok mert engem egy olyan nézés vagy megjegyzés is rohadtul elronthatja a napon.Viszont nagyon finoman bánok emberekkel,állatokkal ,kifinomult személyiség vagyok.De sajnos nagyon érzelmes is amiről meg nem tehetek .És igen nekem a beszólás is trauma mert az egy kisebb bántás célú dolog ami elől nem tudok senkit megvédeni mert nem tudok konfliktust kezelni,leblokkolok ,lesokkolok végem van ,nem tudok vissza vágni mert egyszerűen nem vagyok harcos típus inkább tűrök az embereknek,nem reagálok .Ez vagyok .
2022. jún. 15. 01:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nebántsvirágként kemény lesz a gyereknevelés…
2022. jún. 15. 05:33
 19/20 A kérdező kommentje:
ugyan már
2022. jún. 15. 07:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Érzékeny vagy, oké, DE Igaza van a 18-as válaszolónak.

Én is érzékeny ember vagyok, de azért mindennek van határa. Sajnos a kifinomult lelked nem tud majd mit csinálni, amikor a pici pár kilós gyermeked üvölt és nem tudsz vele mit kezdeni, mert evett, tiszta a popó, volt büfi, kézben van... De pl üvölt. Ugye az elején ez sokszor lesz így, és hidd el, az első pár hét, amikor hazamenetek a kórházból és az alvás luxus, fáradt vagy, éhes se vagy, mert ahhoz is fáradt vagy, nem tudsz 2 percnél többet a tuss alatt tölteni, a hajszárítónak be kell mutatkozni (😆) na, ez a kemény. Nem a beszólogatás. Meg kell keményedned. A gyereked miatt is!Nem lehet SZERINTEM remegő lelkivilággal túl élni az első 1, 2 hónapot, mert kikészülsz. Nem beszélve arról, amikor a gyerek beteg... És kezdődik azzal, hogy nem tudsz neki segíteni, irány a doki stb.

Anya leszel, most nem te vagy elsősorban a lényeg, hanem a baba. Biztos sok jó, igazságos dologra neveled majd, de azért kicsit keményebben fogj a dologhoz, mert ezzel a mentalitással nem neked lesz rossz, hanem a gyerkőcnek, hogy saját magát nem tudja megvédeni, mert ezt látja majd tőled. Mocskos, gonosz világ ez sokszor 😃😃

2022. jún. 15. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!