Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet egeszseges a baba?

Lehet egeszseges a baba?

Figyelt kérdés

Napi 2 uveg bor fogyasztas utan lehet egeszseges gyereket szulni?

Az elmult par honapban 2 uveg bort megiszom egy nap, osszecsaptak a hullamok a fejem folott, de ez most nem reszleteznem.

8 hetes terhes vagyok es 2 hete nem ittam, az orvosom nyugtat hogy nem lesz baj ha nem iszok tovabb, de en felek. Ez a kisbaba megerdemel egy normalis, egeszseges eletet.

Tud valaki hasonlo esetrol ahol egeszseges gyerek szuletett?

Jarok orvoshoz, aki segit feldolgozni a traumat ami ehez vezetett.

2022. máj. 30. 23:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

Az alkoholt megnöveli a vetélés és koraszülés esélyét. Mellesleg (bár még nincs nagyon neki) az alkohol amit a véredből kap tropára vágja az ő máját is, szóval ha élve születik is, könnyen lehet magzati alkohol szindrómája is, ami átrendezi az arcszerkezetét, az ízületeit is tropára vágja, illetve mentálisan sem lesz a toppon.

[link]

2022. máj. 30. 23:29
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Tudtommal elég jó esély van, hogy megússza a baba nagyobb baj nélkül.

A magzati alkohol szindróma leginkább magasabb idegrendszeri működési problémákat okoz, amik inkább később alakulnak ki a terhesség során (3. trimeszter).

A babád még nagyon kicsi, és 9 hónap alatt rengeteg idő lehet helyrehoznia azokat a kérokat, amiket esetleg okozott az alkohol.

2022. máj. 30. 23:29
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem lesz semmi baja, időben hagytad abba.
2022. máj. 30. 23:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt már nem csak a gyerek egészsége a kérdés, hanem a tiéd is.
2022. máj. 31. 00:13
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
szóval kb. azóta nem iszol, hogy megtudtad hogy terhes vagy. nem hinném hogy bármi baja lesz a babának, általában ilyenkor még aki szokott alkoholt fogyasztani is iszik, miután megtudta hogy terhes, nem iszik már. sőt ismerek olyat is, aki terhesség alatt 1-1 pohár bort is megivott. gyönyörű egészséges okos értelmes gyereke született:)
2022. máj. 31. 07:02
 6/13 anonim ***** válasza:
35%
1-1 pohár bort ihatsz vérképzőnek.
2022. máj. 31. 07:30
 7/13 anonim ***** válasza:
70%
Semmi baja nem lesz, meg nagyon picike, de innentol ne igyal tobbet
2022. máj. 31. 07:48
 8/13 anonim ***** válasza:
86%
Ha a 6.héten abbahagytad, és megmaradt a baba, akkor nagy valószínűséggel nincs semmi baja, mert ha ilyen kis terhességnél valami károsodik az embrió, elvetélsz. Inkább azon aggódnék, hogy megmarad-e.
2022. máj. 31. 08:31
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
Barátnőm 16 hetesen tudta meg, hogy terhes. Addig ivott, bulizott, füvezett, dohányzott. Lemaradt a genetikai uh-ról, és az összes első trimeszteri vizsgálatról is. Szerintem hatalmas szerencséje volt, de egészséges kislánya lett, már 13 éves.
2022. máj. 31. 09:48
 10/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat es hogy nem itelkeztettek feletem. Halas vagyok erte es megegyszer koszonom szepen!
2022. máj. 31. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!