Rosszindulatúak a munkahelyemen. Mit tehetek?
Szia!
Szerintem, ha anyagilag megteheted most menj el betegállományba vagy januártól. (Ha kaptál idén fizuemelést, akkor jobban jársz, ha januárban mész el.)
Persze, hogy nem betegség, de orvosi felügyeletet kíván + ha nem veszel részt min 4 alkalommal terhesgondozáson, akkor nem vagy jogosult az anyaságira.
A stressz meg nem hiányzik most neked.
Nincsenek tisztában a jogaiddal. Nekik KÖTELESSÉGÜK elengedni téged vizsgálatokra! Ha megteheted szerintem is menj nyugodtan táppénzre, ha ezt elmondod a dokinak (e nélkül is) kiír.Hisz a stressz nem tesz jót!
Amúgy nőkkel dolgozol inkább? Lehet hogy féltékenyek és irigyek! Ne foglalkozz velük, csak élvezd a terhességet!
Sok boldogságot!
Köszönöm a válaszokat! Sajnos, annyira hülye és lelkizős vagyok, hogy nem akarok kibabrálni velük, h egyik napról a másikra elmegyek. Meg nem akarom, h azt mondják rólam,h szemét vagyok. Úgysem akarok ide visszajönni...
Mindegy, hülye vagyok..
Nem is kéne szabit kivenned, a kismama vizsgálatokra való távozása igazolt távollétnek minősül az MTK szerint.
Tényleg menj el táppénzre, aztán toll a fülükbe!
Szia!
Jóval a teherbeesésem előtt elhitették, hogy én vagyok a szupermunkaerő, mint olyan helyettesíthetetlen. Tiszta lelki beteg voltam, amikor jött az esküvőszervezés és kellett egy-két nap az intézkedésre. Na akkor én voltam a feketeseggű, hogy milyen vagyok, hogy elmegyek egy-két napra, mikor majd megyek 3 hétre. (Hozzáteszem, soha nem voltam előtte 4-5 napnál többet egyhuzamban szabin, mert mindig én alkalmazkodtam a többiekhez.) Majd jött az esküvő, nászútra úgy mentem el, hogy végig azon idegeskedtem, hogy vajon mire megyek vissza. Hát káoszra, hetekig túlóráztam azért, hogy a jövőben jól meg tudjam csinálni a munkámat. Közben úgy adták elő, mintha mindenki nekem tett volna szívességet, hiszen én 3 hétre elmehettem szabira. A túlórázós, elkeseredett, hulla fáradt időszak alatt derült ki, hogy babát várok. Egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy elmenjek-e táppénzre, pláne hogy jöttek a rosszullétek, komplikációk. Egyik nap elkéredzkedtem, mert rosszul lettem, másnap betelefonáltam, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, többet nem megyek dolgozni. Lehet, hogy akkor is elmentem volna táppénzre, ha "csak" stresszelnek és nincs más probléma. De nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem azért volt gond, mert stresszben éltem. Eszem ágában sincs visszamenni dolgozni, nem fogom annak kitenni a családomat, hogy most elengednek vagy nem, mert beteg a gyerek.
Ha te meg már most eldöntötted, hogy babázás után nem fogsz visszamenni dolgozni, akkor meg nem tök mindegy, hogy ki mit gondol? A babád és a te egészségedet kell szem előtt tartanod, minden más le van sz@rva.
Egyébként meg nem hülye vagy, csak benned még van tisztesség. Csak az a sajnálatos, hogy olyan emberek felé, akik nem érdemlik meg.
Szia!Nálunk az volt,hogy határozott idejű szerződésem volt ami jún.25ig tartott.Én meg terhes maradtam februárban.Gondolhatod a dilemmát:elmondjam vagy se.Végül úgy döntöttem nem szólok,csak az egyik kolléganőmnek.Tegyem hozzá egy cipőboltban dolgoztam,volt hogy napi 11 órát.Árúpakolás...boltrendezés napi szinten.Sokszor már nemtudtam hogy tegyek hogy a babynek ne ártsak.De inkább tűnjek kicsit ügyetlenebbnek,minthogy baj legyen.De ott volt még a hasnövekedés....amennyire tudtam lepleztem(nem szorítottam el!)Majd mikor már nagyon feltűnő lett,és még nemkaptam hosszabbítást-kivettem szabit,na meg elmentem táppénzre(háziorvostól)
És amint aláírtam a szerződést,be is jelentettem a hírt!Persze a szemembe mindenki örült.....Közel 7 hónapos terhesen mentem el végleg táppénzre.De megkaptam a főnökasszonyomtól,hogy terhes vagy nem beteg!(miután átrendeztük a boltot,és szerinte nem volt elég)Azt hittem megüt a guta,de az vigasztalt,hogy lassan már nem kell dolgoznom.
Tehát ha ne idegeskedj,hanem ha teheted menj el táppénzre.Bár az is igaz,hogy nekem jót tett a munka,nem tunyultam és nem híztam el nagyon-de a végén már nem bírtam hajolni....
És ami a legfontosabb : ne idegeskedj!!!Nagy levegő,ha kell többször és mosolyogj!(ez őket idegesíteni fogja :-) )
Boldog babvárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!