Első baba 32 évesen, ez jó életkor?
Szerintem kései..
De nekem is 30 felett lett az első…
Így hozta az élet
És mi van, ha azt mondjuk nem jó, fiatalodsz 10 évet?
Nyilván biológiailag nem ideális, a gyerekvállalás megfontolásának ez viszont csak 1 szegmense. Először az embernek párt kell találni, olyat, akivel mindketten vágynak erre, meg kell teremteni a körülményeket, azért az emberek többsége nem szívesen szül a szülei nyakára. Az megint egy másik kérdés, hogy mikor jön össze, valakinek évekbe telik.
Az a kor a megfelelő, amikor az ember készen áll rá.
Néhány éve a 30+ kismamák öreg szülőnek számítottak még.
Biológiailag ahuszas éveink a legmegfelelőbbek a szülésre, de a mai világban sajnos a biológia és az anyagi lehetőségek ritkán találnak közös keresztmetszetet.
Az ember tanul, elvégez egy egyetemet, esetleg mesterszakot, gyakorlatot szerez a munka világában, hogy szülés után ne csak gyest kapjon, lakás, autó, megtakarítás, és már ott van a harmincas évek kapujában.
Mi egy gyereket terveztünk, 31 évesen szültem, nekem ez így ideális volt, bár szerettem volna jóval hamarabb szülni, de a körülmények miatt nem mertünk belevágni.
Ha több gyerek a terv, akkor azért jobb, ha 30 előtt megvan az első.
Csak addig foglalkoztat a korod, amíg nem szülsz. Utána az lesz az érzésed, hogy kortalanná váltal. :)
Én 34 évesen szültem a fiamat, mert 31 évesen ismertem csak meg a férjemet. 37 leszek a hónapban, most várom a masodik babámat. De ő már az utolsó is lesz. :) Nem izgat, hány éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!