Kismamák ti méha 1-1 deci bort megengedtetek magatoknak?
Jó minőségű vörösbort megengednék igen. Karácsonykor megengedtem, de annyira elkezdett fájni tőle a fejem, hogy azóta köszi nem. :D
Egyébként a legjobb barátnőmnek a nőgyógyásza mondta, hogy jót tenne a vérkepzésnek, ha heti 1-1,5 deci bort meginna.
De mondjuk az egyik kismamás tv műsorban az egyik doki gyakori és korai haskeményedésekre is konyakot javasolt a kismamának.
Nyilván nem kell túlzásokba esni, de az ég világon semmi baja nem lesz senkinek ennyi alkoholtól.
Nem.
Bár nem terhesen sem szoktam rendszeresen inni.
Nem, pedig szeretem a bort.
Szülésznő ismerős, illetve a kórházban a főorvos is mondta, hogy 1-1 deci vörösbort nyugodtan meg lehet inni. De valahogy mégsem. Nem is kívánom.
Szülésznőként mondom, hogy a jó vörösborból ritkán egy decit az orvosok többsége kifejezetten ajánl. Hiszen ahogy előttem is leírták jó vérképző, emellett jó hatással van (relaxálja) a simaizmokra is, keményedésre nagyon jó pl. a konyak valóban. Csak csendben megsúgom azt is, hogy amíg nem mindent gyógyszeresen kezeltünk, addig a koraszülés megelőzésére/ a korai összehúzódásokra alkoholos infúziót kötöttek.
Ez persze nem azt jelenti hogy hetente meg kell inni egy üveg bort, a mérték nagyon fontos, de ártani ritkán egy kevés nem fog.
A babának semmi baja nem lesz ennyi alkoholtól, ezt azért a tájékozottabb kismamák tudják. Egy paracetamol tartalmú fejfájáscsillapítóval pl. Panadol nagyobb bajt okoz.
De nem ittam, nem szeretem a bort, de ha szeretném, akkor ittam volna, mert haszna viszont van
Mivel nem kívánom, így nem iszok. De ha negkívánnám biztosan meginnék egy decit (de inkább vöröset, mintsem fehéret). Persze azért nem minden nap :)
27hkm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!