Épp határ alatt van a vörösvértestszámom, erre szokták mondani, hogy napi egy deci vörösbort kell inni?
Igen, erre szokták mondani. Mikor én voltam terhes, akkor is előfordult, hogy néha-néha ittam egy deci bort. De azóta több helyen is olvastam róla, hogy az orvostudomány jelenlegi állása szerint még a minimális mennyiségű alkohol is minimális mértékben károsíthatja a magzatot, így ha még egyszer terhes lennék, biztos nem innék.
Szedd a vasat, akár többet vagy másfajtát, konzultálj erről az orvosoddal. Egyél zöldszínű zöldségeket (spenót, brokkoli...), mindig állati zsiradékkal, mert az segíti a vas felszívódását.
Nekem 2 tizeddel volt az alsó határérték alatt, a nőgyógyász azt mondta tökéletes, ennél jobb eredmény nem kell 24 hetesen. A vasam nekem 19 volt végig úgyhogy nem kellett szednem. Hemoglobin is csak minimálisan volt az alsó határérték alatt.
Igazából a megnövekedett vértöbblet miatt jellemző enyhe vérszegénység, mert nem termelődik olyan gyorsan pl a vöröstértest sem.
Vörösbor nem árt egyébként. Bár én nem innám napi szinten. Ittam néha, átlagban heti 1-2 alkalommal, én súrúbben nem ittam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!