Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az apukák tényleg szorosabb...

Az apukák tényleg szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani a kislányukkal? Egy fiú babával nem tudnak mit kezdeni?

Figyelt kérdés

Babát várunk, és a férjem nagyon kislányt szeretett volna. Azt mondja örül hogy kisfiú lesz végül, de én csalódottnak látom, azóta mintha kevésbé lenne lelkes. Hogy őszinte legyek én is jobban el tudtam volna képzelni őt egy kislánnyal, nekem is volt egy kép a fejemben, hogy mennyire aranyosak lesznek együtt. Lehetett volna egy olyan apa-lánya kapcsolatuk, ami nekem sosem adatott meg. Mivel egy gyereket tervezünk, emiatt úgy érzem nem tudok valamit megadni a férjemnek, másrészt rosszul érzem magam, hogy ilyen gondolataim vannak.

Tényleg jobban kötődnek a férfiak a lányaikhoz? Másnak is csalódott a párja a baba neme miatt? Elmúlt utána az érzés?

2022. máj. 13. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nyugi, ha nagyon lány várt, akkor kicsit fel kell dolgoznia a csalódást, de aztán már úgy fogja érezni, hogy nem is lehetett volna más.

Volt ilyen Janikovszki Éva könyv is, pont erről.

2022. máj. 13. 16:08
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Már nem gondolom így, pedig ezt véltem sokáig.

Mi is kislányt akartunk, pláne a férjem, ő nagyon-nagyon, de kisfiunk lett. Volt egy kis csalódás akkor, igen, de huh...

Imádják egymást, egyszerűen odavan a fiáért, azt mondta, boldog, hogy inkább fia lett. Persze, azért jó lenne egy kislány másodjára, de nem hiszem, hogy jobban szeretné, mint most a fiát.

2022. máj. 13. 16:09
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
meg is van: Janikovszky Éva: Örülj, hogy fiú!
2022. máj. 13. 16:12
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Párom imádja a fiunkat, többet babusgatja mint én. 🥰
2022. máj. 13. 16:37
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk kisfiunk van és hatalmas az apa-fia szerelem. A gyerkőc annyira apás, hogy ha férjem itthon van, mindig rajta csüng. Apa is imád játszani a gyerkőccel. Autóznak, viszi magával a garázsba meg mindenhová.

Szerintem nálatok is szerelem lesz első látásra.

2022. máj. 13. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez így nem igaz. Én azt látom a környezetemben, hogy az apa-lánya kapcsolat igazi szerelem, az apa-fia meg igazi cinkosi jó baráti viszony. Jobb helyeken persze.

Az én férjemnek mindegy volt, de azért mindig hozzátette, hogyha a szívére teszi a kezét, kisfiút szeretne. Nem rég született meg a kislányunk. Sosem éreztem rajta, hogy csalódott lenne emiatt, sőt... Olyan szerelemmel óvja, gondozza, szeretgeti, hogy már néha kajak féltékeny leszek. XD

Szóval ne aggódj, alakulni fog ez és imádni fogja.

2022. máj. 13. 19:50
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk a férjem elsőre kisfiút szeretett volna, azóta lett 3 lányunk 😅 most várjuk a negyediket, azt mondta, reméli lány lesz, mert egy fiút már nem tudna elképzelni a lányok mellett :D
2022. máj. 13. 20:58
 8/11 anonim ***** válasza:
37%
7-es, és ez hogy jön a kérdéshez?
2022. máj. 14. 06:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
úgy hogy idővel változhat, hogy fiút vagy lányt szeretne-e jobban valaki
2022. máj. 14. 06:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Remélem nálunk is úgy lesz, ahogy ti írtátok, és ahogy megszületik, elmúlik a csalódás. :) Most még azt is feldobta, hogy mégis jó lenne egy második gyerek, mert milyen jó lenne egy hugi a kisfiunk mellé. De csak ezért én nem vállalnám be, egyrészt nincs garancia rá, hogy a második kislány lesz, másrészt megvolt az oka, hogy egyet terveztünk (anyagi és nőgyógyászati okok). Persze ez még messze van. :)
2022. máj. 14. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!