Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Naponta kenem, mégis viszket...

Naponta kenem, mégis viszket a bőröm! Mitől lehet?

Figyelt kérdés
13 hetes kismama vagyok.Naponta kenem a bőröm babaolajjal,nem száraz,mégis viszket a kezem,lábam,derekam,hasam,egyszóval mindenem.Nem váltottam tusfürdőt,sem mosóport vagy öblítőt.Egy szűk nadrágban szinte megőrülök,nem is hordok már,mert csak vakaródzok.Ruha nélkül jobb,de így sem könnyű elaludni például,mert muszály hirtelen vakaródznom.Mitől lehet ez?Mindenképp megkérdek majd egy bőrgyógyászt,de az majd csak napok múlva lesz.Gondoltam hátha tudtok addig is segíteni.Előre is köszi minden választ.
2008. jan. 1. 02:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy az a babaolaj amit használsz, az neked nem vált be.A gyógyszertárban tudnak kikeverni olyan kenőcsöt ami segíthet, de valóban a bőrdoki jó ötlet.Jobbulást!Vagy esetleg nem eszel valami olyasmit ami okozza? Persze jó kérdés , ha tudnád nem írtál volna, de gondolod végig ezt is, hátha valamit ki kell iktatnod az étrendből.
2008. jan. 1. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Valahol olvastam hogy a terhesség bőrviszketéssel jár de sajnos nem tudom már hogy hol olvastam.Nekem is voltak ilyen tüneteim a terhességem elején,sőt még néha most is előfordul de ns olyan drasztikus mint nálad.Tényleg nem tudsz mást tenni mint hogy testápolóval kened magad,de próbálj meg valami természetes összetételüt keresni.Szerintem a körömvirág taratalmú készitmények nagyon jók.
2008. jan. 1. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem is volt viszketésem abban az időben, amiben te jársz most, de hozzájárultak még piros pöttyök is. Az orvos azt mondta, hogy ezzel nem lehet kezdeni semmit, idővel elmúlik. Felírt mosakodó szappant, amit a patikában lehet kiváltani, meg egy rázókeveréket. Nem váltottam ki, mert már nem viszketek, csak nagyon ritkán. Amúgy pityriasis rosea-nak diagnosztizálta.

Remélem neked se tart soká, tényleg rémes!

2008. jan. 1. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Mennyi folyadékot fogyasztasz? Az is befolyásolja a bőrt. Leginkább ásványvizet kellene inni 2-2,5 litert. Próbáld ki lehet hogy segiteni fog.
2008. jan. 1. 16:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem a bőrdoki írt fel különböző kencéket, illetve naponta használok bőrradírt és utánna zsíros krémmel kenem magam. A terhesség alatt, a hormonok megváltozása miatt, megváltozik a bőr is, így lehet, hogy pont most kell a megszokott mosóport, tüsfürőt...stb leváltanod.
2008. jan. 1. 16:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Gyógyszertárban recept nélkül is kapható hidrofil krémet használtam tusfürdő helyett, ez használt ugyanerre a problémámra. Utána már krém se kellett. Ca 300 Ft-ot fizettem, kibírható.
2008. jan. 1. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:
szia! ismerős az érzés én 14 hetes vagyok és már régóta van ilyen bőrviszketésem de csak azóta amióta terhes vagyok! Nekem is viszket a hasam a mellem a hátam a nyakam és nekem sem száraz a bőrőm! Én is keresem a megoldást de még nem találtam meg! estleg ha tudok valamit írok!
2008. jan. 3. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!