Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség alatti hízást...

A terhesség alatti hízást honnan kell számolni?

Figyelt kérdés

Úgy értem:

Terhesség előtt kb mindig ilyen 58 kg körül mozogtam.

Aztán terhesség elején bekerültem kórházba, ráadásul utána való 2 hónapban jött a hányinger-hányás kombó, akkor volt olyan nap, hogy nem tudtam enni semmit, ha ettem kijött. De ezt mindenki tudja milyen. Viszont akkor nagyon lefogytam, vagy 52 kg körülre.

Már több mint 2 hónapja elmúltak a rosszullétek, van normális étvágyam, eszek rendesen, és híztam is.

Kérdés, a terhesség előtti súly a mérvadó vagy a hónapokkal ezelőtti.

Mert ugye én most csak az eredeti súlyomra jöttem vissza eddig.

Cukorterhelés jó lett!

2022. máj. 3. 11:59
 1/6 anonim ***** válasza:
8%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..

pl:58 kg vagy most, és hízol 66 kg-ra akkor 8 kilot hiztál. Én szerintem a rosszullétek és hányások elmúlása utáni testsúlytól kell, mérned hízást.

2022. máj. 3. 12:05
 2/6 A kérdező kommentje:

Csak hogy az nagyon kevés volt, már már kóros. Azért nem tudom, hogy az volt-e a kiinduló állapot.

Majd megkérdezem a védőnőt is, de még nem most megyek.

2022. máj. 3. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
27%
mi az eredeti súly visszaszedése ha nem hízás? ha nem hízás akkor az 52-re csökkenés sem fogyás 😂
2022. máj. 3. 12:45
 4/6 anonim ***** válasza:
72%

Az a mérvadó, amivel kezdted a terhességet. Ha 58kg voltál mikor teherbe estél, akkor onnan kell számolnod. Utána ebből lefogytál 52kg-ra a rosszullétek miatt (nagyon sokan fogynak az első trimeszterben), azóta ha híztál valamennyit, teszem azt 4kg-ot, akkor te most a kezdő súlyodhoz képest 2kg-al még mindig könnyebb vagy.

Ha a terhesség végére leszel mondjuk 70kg, akkor azt kell majd mondanod hogy összesen 12kg-t híztál (nem pedig 18-at).

Remélem érthetően írtam le :)

2022. máj. 3. 14:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, értem, én is így tippeltem, mert mikor kezdtem a második trimesztert, akkor normál étkezés mellett kezdettől visszajönni az erdeti súlyomhoz közeli állapot, nem ettem többet, mint terhesség előtt, csak normálisan tudtam már enni. :)
2022. máj. 3. 14:15
 6/6 anonim ***** válasza:
5%

Az én orvosom mindig azt számolja, hogy hány kiló voltam a teherbeeséskor, és ahhoz viszonyítva mennyit híztam eddig. Baromira nem érdekli, hogy az első trimeszterben fogytam 3 kilót, pedig ő aztán nagyon kihangsúlyozta mindig, hogy max 12-13 kiló hízás a megfelelő az én testsúlyomhoz mérten.

Most tartok a kiindulóhoz képest 9 kilónál, és ő sem ad hozzá még hármat amiatt, mert először fogytam, és onnan mentem fel a mostanira. 😅

2022. máj. 3. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!