Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogy számolná a terhesség...

Ki hogy számolná a terhesség alatti hízást? Ti mennyit híztatok?

Figyelt kérdés
Egy kicsit el vagyok kenődve vagyis inkább már néha nagyon idegesít a védőnő. A terhességem elején nagyon rosszul voltam, egy nap örültem ha megettem egy db pogácsát,de emellett hánytam többször is, szóval ez ki is jött. Emiatt két hét alatt lement rólam 5kg. Szerencsére utána már jobban voltam, nem hánytam csak hetente kB és enni is tudtam. Ekkor nem ettem még sokat, kevesebbet, mint a terhesség előtt, de nyilván a napi egy pogácsánál jóval többet. Így pár hét alatt vissza is jött ez az 5kg és kB a 14.hétre voltam az induló súlyomban. A védőnőnél akkor voltam először, mikor még nem jött vissza ez az 5kg. Most vagyok 30 hetes és az induló súlyomhoz képest 5kg-ot híztam. De persze a védőnő szerint 10-et, mivel neki azaz induló súly, amit a fogyásom után látott. Hiába mondom neki, hogy mennyi voltam előtte. Na most szerintetek kinek van igaza? Mert az az 5kg pikk pakk visszajött, de kB koplalás után ez szerintem nem is csoda...most ahhoz képest pedig ezt az 5kg hízást én nem érzem soknak. Másrészről meg minden eredményem tökéletes, a cukor is, vérnyomás is és minden egyéb is. De ő mégis mindig ezzel a hízással van elfoglalva. Aláírom, hogy kB 18.héttől már az étvágyam is elég nagy és eszek is rendesen. De most mit kellene tennem várandósan, nem enni ha éhes vagyok nehogy felszaladjanak a kilók...

2022. jan. 12. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
És ha 10 kilót híztál, akkor mi van? Semmi! Figyelj oda, hogy kevés szénhidrátot, cukrot egyél, sok gyümölcsöt, zöldséget és kész. A szüléssel 7-8 kiló egyből lemegy rólad.
2022. jan. 12. 14:22
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

Ne izgasd magad.

Kicsit fogd vissza, mert innen jön a java àltalàban

( rendes indulóhoz képest 28. Hétre 3 kg volt rajtam a terhességeim alatt..a vége 16 màsodik alkalommal 20!!!kg lett

Mind2 alkalommal 3 kg-ot fogytam, nekem is onnan nézték.. de nem csesztettek amúgy vele..

2022. jan. 12. 14:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Mmint a magad érdekèben

1. Után 8kg -mal kevesebb voltam 5 nappl szülés utáb..2 hétre rá pedig maradt 3 kg az elkopott közben

2. Terhesség után ugyanez volt, csak karadt 8 kg, ami 10 lett

Sokat szenvedtem a leadással

Szóval emiatt írtam

12 kg amiatt ideàlis, mert az tényleg simán lemegy..

/ az eredeti súlyhoz nézve/

2022. jan. 12. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
sz.rd le, amíg a laborod és a baba tökéletes
2022. jan. 12. 14:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem számít mennyit híztál ilyen számok mellett szerintem. :) Egy szám. Én úgy vagyok vele, hogy a terhesség előtti súlyomhoz hasonlítom a gyarapodást, mert az a reális, évek óta beállt testsúlyom. Hiába fogytam idő közben 4 kilót, nem az a természetes. A védőnő azt tudja az első találkozásunkkor mennyi voltam. Cipőben, pulcsiban, stb. Szóval kb. az is számít melyik találkozáskor mi van rajtam, mennyire kajáltam be előtte, stb. :D

Kérdezz vissza, hogy és ha az optimális 12 helyett 17 kilót hízol a mértéke szerint, akkor mivan? :) Súgok: semmi. :)

2022. jan. 12. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első terhességem során 20 kg-t híztam kb, szülés után kb 8 hónappal teljesen lement, kevesebb voltam, mint szülés előtt (szerencsés genetika). A kutya meg nem jegyezte, hogy mennyit híztam, jól éreztem magam, már amennyire a körülményekhez képest lehetett.

Most várom a 2. babánkat, 32 hetes terhes vagyok és most vagyok olyan +15 kg körül durván. A vedono (sajnos másik, mint az első során) állandóan b*szogat, hogy Én nagyon el vagyok hízva, ez nem normális stb, közbe minimum 5kg-mal mindig többnek mér, mert kb kabátban/csizmában állít a mérlegre 🤦🏼‍♀️

2022. jan. 12. 16:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz ezzel. Engem pl a védőnő teljes ruházatban mért, cipővel együtt. A terhesség elején még bakancsos idő volt, majd a végén szintén. Ez mindkét időszakban plusz 2 kilót jelentett. Plusz vastag nadrág, vastag pulcsi. Nyáron meg könnyű ruha, könnyű szandál.

Én mértem magam minden héten, reggel, wc után, kaja előtt, ruha nélkül, és ezt vezettem. Ez reális adatokat mutatott.

2022. jan. 12. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

2 terhesség alatt költözések miatt 3 védőnőt jártam meg.

Az első félidőben mondta, hogy ideje elkezdeni hízni, mert addigra jött vissza az elején lefogyott 6 kg. Azt a terhességemet másik védőnőnél fejeztem be, a végére 20kg+ volt rajtam (az induló súlyomhoz képest!), ő is csak annyit mondott, hogy nem az a baj, hogy sok, hanem hogy nehéz (fájtak is a bokáim a végére). Most a másodiknál egy 3. védőnőnél vagyok, de már az őrületbe kerget a súlyommal.

2022. jan. 12. 22:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek, ez azért megnyugtatott. Igazából nem is szoktam ezen stresszelni, de mikor a védőnő ezzel baszogat minden alkalommal, akkor kicsit elgondolkodtam...De persze engem is bakancsban és ruhában mér. Amiatt meg pláne nem aggódom, hogy esetleg nem tudnám leadni majd a baba születés után, ha fogyni akartam az eddig is mindig ment ha figyeltem jobban, hogy miket eszek. :)
2022. jan. 14. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!