Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A méhszájvizsgálat hogy...

A méhszájvizsgálat hogy történik? Egy kicsit aggódom.21h

Figyelt kérdés
Jövő héten, 22 hetesen megyek méhszájvizsgálatra. Először lesz ilyen, és mivel első babás vagyok, nem is tudom hogy megy az egész. Kézzel? De azzal is hogy? Vagy azzal a hüvelyi ultrahangos izével? Fájdalmas? Mire készüljek? Bocs, a hülye kérdésért, de teljesen tapasztalatlan vagyok...
2010. szept. 16. 18:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia, ne aggódj, kézzel felnyúl és ennyi. Szerintem semmi extra...

36 hetes km.

2010. szept. 16. 19:03
 2/10 A kérdező kommentje:
De abból hogy a frászba érzi, hogy mennyire van valaki nyitva? Nekik sincs precíziós kezük! :)
2010. szept. 16. 19:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Felnyúl és kész, pár másodperc az egész. Nem fáj, és ha ügyes a doki, semmit nem érzel, még csak nem is kellemetlen.
2010. szept. 16. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Tényleg ne félj tőle, kb. 3 másodperc az egész. Ezt én sem értem, honnan tudja a doki megállapítani ennyiből, hogy mizu odabent.
2010. szept. 16. 19:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Jó, köszi a válaszokat! Igyekszem lazán venni majd... A fene se érti miért, de egyelőre izgulok.
2010. szept. 16. 20:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért a méhszáj nyílását meg lehet érezni precíziós műszer nélkül...

Amikor zárt éppen csak egy apró pont a nyílás, és csak a "perem" miatt tudod, h az az.

Ha nyílik, nyitva, akkor oda befér egy nagyobb része az ujjának, rosszabb esetben több ujj...

Egy sima rákszűréses matatás, semmi extra.

Szülésnél is szépen nyúlkálni fog, hogy lenérje mennyire tágultál ki, nem véletlenül mondogatjuk, hogy egy ujjnyira vagyok nyitva...:)

2010. szept. 16. 20:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem olyan rossz mint aminek hangzik. Próbálj meg minél jobban ellazulni és akkor nem is fogod érzeni. Kedden voltam a dokinál, volt méhszájvizsgálat, sőt azt is meg tudta mondani hogy fejfekvésű a babám. Pedig semmi "extra" nem volt a vizsgálat közben, felnyúlt és közben a másik kezével óvatosan megnyomkodta a pocakom.

34h km

2010. szept. 17. 00:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Aki írta, hogy olyan, mint a rákszűréses vizsgálat, de annál nem nyúl fel kézzel, szoktak, de ez nem a rákszűrés része, hanem a sima vizsgálaté.

Akkor ez olyan lesz, mint amikor simán megvizsgál kézzel? Felnyúl és a másik kezével a hasamat nyomkodja? Csak azért kérdem, én is picit félek, de ha ennyi, akkor ok:)

2010. szept. 17. 14:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindannyiótoknak! Egy kicsit, (már majdnem teljesen) megnyugodtam! :) :)
2010. szept. 17. 17:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Bibi nálunk kézzel is ellenőrzi rákszűrés címen az orvos, nem csak kenetet vesz... Sok eltérést már kézzel is érez, mondjuk akkor már igen nagy gáz van.

De igen, csak egy sima matatós vizsgálat, nyomkodja a hasad lent meg matat, slussz

2010. szept. 17. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!