Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülésnél mennyire fàj a...

Szülésnél mennyire fàj a kézzel tàgìtàs?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 12. 21:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem kézzel tágított az orvos kérdezés nélkül, a szülés nem fájt annyira mint ez. Mikor szóltam neki hogy ez fáj rám förmedt hogy dehogy fáj ne hisztizzek. Nem is engedtem többet hozzám nyúlni.

Indokolatlan volt a tágítás, magamtól is nagyon szépen haladtam.

2022. ápr. 13. 11:03
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi hogy belekerdezek, a kézzel tagitas az amikor vajidas kozben felnyulnak és varnak egy, fajast és ott feszegetnek? Nekem ezt csinálták és nagyon fájt!! Első baba, nem is gondoltam hogy kézzel tagitottak csak most hogy olvasom ezt a postot🤔 Nem értem minek kinoztak engem is mikor közölték hogy szépen haladok😔 Ráadásul nem sokra, ra vittek csaszarozni 😔
2022. ápr. 13. 11:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos annak idején engem is kézzel tágítottak, sőt még a hasamra is szinte ráfeküdt a doki,úgy "tolta" kicsit.. nem figyelmeztetett előre. Mindkét gyerekemnél szétrepedt a méhszáj, annyira nehezen tágultam, na annak a varrása szülés után egy rémálom... Igazából a szülésznő nekem sokkal többet segített, mint a doki. Az ő ötlete volt, hogyfeküdjek be a kádba, hátha a meleg víz segít. Na akkor tudtam igazán ellazítani az izmokat, az tényleg jó volt. Amúgy a dokival semmi bajom nem volt, csak gondolom, ez egy régi gyakorlat, de persze azért megkérdezhette volna, hogy csinálhatja-e. Vagy legalább figyelmeztethetett volna, hogy mire készül.
2022. ápr. 14. 09:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A szülésznők lehet, hogy azért is szorgalmazzák a kádat, mert ott a dokik nem tudnak barbár módon "szülést segíteni".
2022. ápr. 14. 10:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem a szuleszno is tagitott...
2022. ápr. 14. 11:02
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, sajnálom, hogy ilyenben volt részed. :( Nekem a szülész tágított, amikor még volt (lett volna) egy bő hét szülésig - éjszaka be is indult a szülés -, aztán mivel nem tágultam (nem is értem, miért nem ezek után) ment az oxitocin, ami annyira felgyorsította a folyamatot, hogy miután megszületett a gyerek 45 percig vart.

Az egészben az a csodás, hogy amikor az ember benne van, azt hiszi, mindez normális. Mert hiába a "szülésfelkészítő", a fogadott doki és hasonlók, ezekről a dolgokról mélységes hallgatás van.

2022. ápr. 14. 11:09
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, pontosan! Első babam, nem is tudtam hogy tagitottak amíg el nem olvastam ezt a postot😡
2022. ápr. 14. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!