Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Apai elismerő nyilatkozat...

Apai elismerő nyilatkozat mellé valóban csatolnom kell az jogerős határozatot az évekkel ezelötti válásomról?

Figyelt kérdés

Elváltam már jó sok évvel ezelőtt és most babát várunk az élettársammal. Kaptam egy papírt a védőnőmtől, amin az szerepel, hogy ha az anya elvált, akkor csatolnia kell az apasági nyilatkozat mellé a jogerős válási határozatot. Sajnos az enyém nincs meg. Tényleg feltétlenül szükséges ez az okmány? Tudja valaki, hogy mit kell tennem?Feltétl

Légyszíves segítsetek, mert sürget az idő, betöltöttem a 30.hetet.enül bekell valahgy(de hogy?) szereznem?

2008. dec. 17. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Én 5éve váltam el.7hete született a kislányom az élet társamtól.Amikor kiállították az apasági nyilatkozatott ott kérték a válási papírt...gondolom erre gondolt a védönő is.De máshova nem kell,a korházba nem kérik...

Minden jót

2008. dec. 17. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a biróságon,biztos,hogy tudják potólni,másolatot adni.
2008. dec. 17. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok.A volt férjedet is megkérdezheted,ha beszélő viszonyban vagytok,hogy neki meg van e.Ő is adhat másolatot.
2008. dec. 17. 20:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem a Bíróság pótolni tudja, mert a volt férjemmel nem tudom felvenni a kapcsolatot.Remélem, hogy gyorsan megkapom ezt a végzést!
2008. dec. 17. 20:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
De az is jó,ha bemégy az anyakönyvi hivatalba és kérsz egy házassági anyakönyvi kivonatot,ha minden igaz,ott is nyilván van tartva a válásotok.
2008. dec. 17. 21:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Éppen ma intézkedtem volna és jól megszívtam mert nekem is vinni kellett volna a jogerős határozat.Jó nagy baromság. Majd a bíróság előkeresi.Próbálkozz.Sok sikert!
2008. dec. 17. 21:28
 7/8 anonim ***** válasza:
21:23-nak !Sajna nem elég az anyakönyvi hivatalba menni!!Bírósági végzés kell!
2008. dec. 17. 21:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát és az utolsó előtti válaszolónak üzenem,hogy ma reggel telefonon bejelentkeztem a Bíróságra(ahol még ma délelött fogadtak) és az irattárukból 10 percen belül előkeresték, lemásolták és a másolt példányra eredeti pecsétet kaptam. Szóval, túl vagyok rajta, most már mehetünk a Gyámhiv.-ba apasági elismerő nyilatkozatot tenni.

Jó baba várást és sok türelmet a papír munkákhoz mindenkinek!

2008. dec. 18. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!