28 hetes vagyok 2x voltam cukorterhelésen és az első
leletem ből a TPHA teszt negatív lett, rá pár napra
mentem másodjára ott pedig pozitív lett most jöttem a
dokitol nagyon megvagyok ilyedve mi lehet ez? nem mondott
semmit
Figyelt kérdés
Bőrgyógyászhoz és vérvételre küldött, Felhivtam a védőnőmet mert nagyon megvagyok ilyedve azt mondta nemi betegség, de nekem nincs semmi bajom, nem érzek semmit oda lent sincs semmi baj, mi ez a betegség mivel kezelhető olyan sokára lessz még holnap
2022. ápr. 12. 16:35
1/9 anonim válasza:
Ha a teszt valóban pozitív és ez a teszt elég pontos, akkor ez szifilisz. Ez eleg komoly dolog, mert nemcsak rad hanem a magzatra is káros hatással van. Kérdéses mikor kaptad el, terhesen-e. Kivel volt mikor szexuális kapcsolatod? Párodat is érdemes tesztelni, hiszen benne van a nevében, hogy nemi úton terjed. Nem akadok vádaskodni, de mennire stabil a kapcsolatotok, mert ezt csak egy masik szexualis partnertől tudod elkapni és a fertőzést tovabb adható. Tehat fennáll a megcsalás lehetősége.
2022. ápr. 12. 16:50
2/9 A kérdező kommentje:
írtam hogy a két vérvétel között még egy hét sem telt el,szifilisz nem lehet a védőnőm azt mondta volna, együtt vagyunk a parommal de neki sincs semmi baja, nekem sem nincs semmi tünet, a megcsalást nem zárom ki,mivel a párom messze dolgozik, de egész nap és még este is órákat beszélünk nekem ott lent sincs semmi bajom nem érzek semmit nem csíp nincs kellemetlen szag teljes mértékben minden rendben van velem is a párommal is ezért nem is értem
2022. ápr. 12. 17:04
3/9 A kérdező kommentje:
Rendszeresen tisztálkodunk, normális család vagyunk valahogy ezt nem fogom fel, a védőnőm azt mondta nem nagy betegség, abszolút kezelhető
2022. ápr. 12. 17:06
4/9 anonim válasza:
TPHA = szifilisz szűrés. De szerintem valamit rendesen félreértettél, ugyanis a szifiliszt a terhesség alatt egyetlen egyszer szűrik, ha az negatív volt, nem küldenek el újra.
Valamit nagyon benéztél.
2022. ápr. 12. 17:12
5/9 A kérdező kommentje:
Cukorterhelésen voktam 2x,mivel első alkalommal az éhgyomorit levették és utána megkellet innom azt az édes trutyit, és az egyből kijött igy nem tudták levenni 2 óra múlva a második adagot igy újra kellet csinálni az egészet, viszont az első vérből az eredményt kiküldték és ott azon negatív lett, ez egy keddi nap volt, és következőleg másik hét hétfőn mentem
2022. ápr. 12. 17:19
6/9 anonim válasza:
De a TPHA-nak és a cukorterhelésnek baromira asemmi, de semmi köze nincs egymáshoz. Még egyszer mondom, valamit nagyon elnéztél, félreértettél.
Vagy fotózd le a leletet, amiről kérdésed van, vagy kérdzed meg az orvosod, mert ennek így nincs értelme, összevissza írsz két dolgot összemosva.
2022. ápr. 12. 17:21
7/9 anonim válasza:
Hat a TPHA es a cukorterhelés között nagy a különbség. A TPHA ha hiszed ha nem szifilisz teszt. Ha az pozitiv akkor ez márpedig szifilisz és akkor a párod is ludas lehet, illetve karos a babanak is, ezert minel elobb kezelni kell. Jo lenne ha a leletet tenned fel mert tenyleg ossze vissza irsz.
2022. ápr. 12. 17:26
8/9 anonim válasza:
Hát te olyan hülye vagy mint zsák molylepke
2022. ápr. 13. 02:46
9/9 anonim válasza:
Attól, hogy nincs semmi bajod mèg frankón lehet szifiliszed.
Nem kötelező, hogy tüneteket okozzon! Bőrgyógyászaton dolgoztam mielőtt terhes lettem, tudod hány olyan nőt láttam akinek fogalma sem volt róla, hogy fertőzött mert abszolúte semmi tünete nem volt? Terhessèg alatt pedig alapból ritkán okoz tüneteket, épp ezert szűrik, mert kezelni viszont kell ès nem csak téged hanem a szexualis partnered is!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!