Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Küzdött valaki magas vérnyomás...

Küzdött valaki magas vérnyomással terhesség végén? 38+3 tartok.

Figyelt kérdés
Utolsó két dokilátogatás során magasabb lett a vérnyomásom (145/90). + fehérje is volt a vizeletben. Nekem a normális érték terhesség alatt 120/70 volt eddig. Tegnap abban maradtunk, hogy mérjem itthon is a hétvégén, és ha stabilan 140 fellett marad, akkor menjek be kórházba. Sajnos egyelőre nem ment lejjebb. Volt aki így is kihúzta a végéig?

2022. ápr. 9. 11:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Ha ilyen marad, akkor azzal ki lehet húzni még pár hétig, a nekem a dokim azt mondta, hogy a tartósan 160/110 ami károsítja a placentát. Ha szerencséd van, akkor nem fog nagyon tovább emelkedni, de itt főleg az a lényeg, hogy kialakul-e toxémia és romlik-e a laborod, mert akkor indítanak vagy császároznak.
2022. ápr. 10. 22:36
 12/22 anonim ***** válasza:
Dopegytnek kell pár nap amig hat. Hazaengedtek?
2022. ápr. 10. 22:44
 13/22 A kérdező kommentje:
Most adtam le a 24 óráig gyűjtött vizeletet, remélem annak holnapra meglesz az eredménye és utána hazaengednek. Szülészet én egyelőre nem érzem jelét, ctg kisebb fájásokat mutatott tegnap. (2-3 drb)
2022. ápr. 11. 05:38
 14/22 A kérdező kommentje:
*szülésnek
2022. ápr. 11. 05:40
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem aznap már volt eredmény!

Ha van lehetőséged nezd időnként az eeszt-ben is.

Nekem a 24 órásban több lett a fehérje egy hete, de a dokim azt mondta ez belefér. Ma vagyok 37+2 hetes terhes, tegnap óriásira dagadt a bokám, holnap megyek nst-re, vizsgálatra... Én úgy gondolom bent tartanak holnap..

Kitartás neked a vérnyomásod hogy alakul azóta?

2022. ápr. 11. 07:37
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen, azóta kiderült, hogy nekem is lesz eredményem még ma. Vernyomásom nemnagyon tudom, elég ritkán mérik. De tartja ezt a 140/90 körüli értéket. Fejem fáj kicsit, ezenkívül semmi "bajom". Én azért reménykedek, hogy holnap hazaengednek, ha még nem indul be a szülés.
2022. ápr. 11. 12:53
 17/22 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet kérdező?
2022. ápr. 12. 11:15
 18/22 A kérdező kommentje:
Magas volt a fehérjeveszteség is, úgyhogy újra gyűjtöm 24 órán keresztül, de azt mondták, hogy inditani fogják. Vérnyomásom is magas maradt :( Viszont elkezdtem tágulni is már, 1 ujjnyinál tartunk. Úgyhogy hamarosan szülés lesz így vagy úgy:D
2022. ápr. 12. 13:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem lesz akkor semmi baj :) Én is 38. héten szültem a kisfiamat a vérnyomásom miatt, gyönyörű érett baba volt már 😊 ahogy korábban írtam, a magas vérnyomás nekem sajnos maradt, de az esetek nagy részében szülés után hamar visszaáll. Én most 6 héttel vagyok szülés után, még mindig biztat a belgyógyász, hogy idővel gyógyszer nélkül is normalizálódhat.
2022. ápr. 12. 16:31
 20/22 A kérdező kommentje:
Szuper, köszi a biztatás, örülök, h neked normalizodott aztán. Jó babázást kívánok :)
2022. ápr. 12. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!