Terhesség alatt halt már meg anyukád/apukád?
Nagyon friss még a dolog. Egy pár hete halt meg édesanyám. Betegség után, alig múlt 50 éves, nagyon jó kapcsolatban voltunk. Úgy érzem, mintha összetört volna egy részem. Persze nyilván keresem a pozitív dolgokat, de néha, mikor több időm van gondolkodni, olyankor nagyon elveszett vagyok és félek, hogy odabent a sok stressz árt a babának. Nyilván igyekszem tartani magam, de gyakran nem sikerül. Egy hónap múlva szülnöm kell és borzasztóan fáj, hogy ő nem lehet ennek a csodának része. A nagyszülők közül rá számíthattunk a leginkább, vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy neki voltak a gyerekek a legfontosabbak, értett a nyelvükön, betartotta a főbb kéréseinket, sosem szólt bele, hogy hogyan csináljuk, mindig csak kérdezett, de legfőképpen ő törődött velünk a legtöbbet, pedig sok km van közöttünk és mégis neki kellett elsőre elnennie. Ti hogyan léptetek túl ezen? Vagy majd az idő és a babával való dolgok megoldják, hogy ne legyen ekkora üresség bennem?
A gyerekeim annyira megértőek néha, hogy magam sem értem miért érdemlem meg őket, de valamiért érzik, hogy nekem most nyugalomra és szeretetre van szükségem. Van, aki esetleg szülés után roppant bele? A férjem attól tart, hogy amiatt tartom magam, mert bennem fejlődik egy élet és aztán robbanni fog.

Terhesség alatt nem, de a fiam 1. születésnapja után nem sokkal a bátyámat (öngyilkosság...), majd 4 évvel később, a lányom 1. szülinapja után nem sokkal apukámat (rák) veszítettem el.
Na most én nem vagyok sem egy vallásos, sem egy ezoterikus himi-humikban vagy bármi ilyesmiben hívő ember, de legit tartok tőle, hogy ha születne egy harmadik gyerekem, akkor anyuval vagy a másik bátyámmal is történne valami, úgyhogy nem lesz (mondjuk közel sem ez az egyetlen indok, 99% hogy egyébként sem lenne).

Fogadd őszinte részvétem.
Édesapámat akkor vesztettem el, amikor a nagyobbik lányommal mindenórás terhes voltam (38 hetes). Ez kilenc és fél évvel ezelőtt történt, de nagyon-nagyon nehéz élethelyzet volt. Intéznem kellett apa temetését, lezárnom a befejezetlen ügyeit és közben a szülésre is készültem. A férjem segített amiben tudott, de akkor is nekem kellett megbirkózni a nehézségek nagy részével. A lányom megszületése után a baba körüli teendők nagyon lefoglaltak, de akkor is sokat gondoltam arra, hogy apukám mennyire örült volna, ha legalább egyszer kezébe vehette volna a várva-várt unokáját. Okos dolgot nem tudok mondani, idővel (1-2 év alatt) túlléptem a dolgon.
A pszichológus jó ötlet, remélem jó szakemberhez jársz, aki tud érdemben segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!