Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt halt már meg...

Terhesség alatt halt már meg anyukád/apukád?

Figyelt kérdés

Nagyon friss még a dolog. Egy pár hete halt meg édesanyám. Betegség után, alig múlt 50 éves, nagyon jó kapcsolatban voltunk. Úgy érzem, mintha összetört volna egy részem. Persze nyilván keresem a pozitív dolgokat, de néha, mikor több időm van gondolkodni, olyankor nagyon elveszett vagyok és félek, hogy odabent a sok stressz árt a babának. Nyilván igyekszem tartani magam, de gyakran nem sikerül. Egy hónap múlva szülnöm kell és borzasztóan fáj, hogy ő nem lehet ennek a csodának része. A nagyszülők közül rá számíthattunk a leginkább, vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy neki voltak a gyerekek a legfontosabbak, értett a nyelvükön, betartotta a főbb kéréseinket, sosem szólt bele, hogy hogyan csináljuk, mindig csak kérdezett, de legfőképpen ő törődött velünk a legtöbbet, pedig sok km van közöttünk és mégis neki kellett elsőre elnennie. Ti hogyan léptetek túl ezen? Vagy majd az idő és a babával való dolgok megoldják, hogy ne legyen ekkora üresség bennem?

A gyerekeim annyira megértőek néha, hogy magam sem értem miért érdemlem meg őket, de valamiért érzik, hogy nekem most nyugalomra és szeretetre van szükségem. Van, aki esetleg szülés után roppant bele? A férjem attól tart, hogy amiatt tartom magam, mert bennem fejlődik egy élet és aztán robbanni fog.

2022. ápr. 7. 13:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Bnőmnek.

Ő ment volna a szülésre vele.

38 hetes volt, amikor a szülője önkezével vetett véget az életének.

Semmi előjele nem volt.

Pszichológussal, egyéb terápiákkal tette túl magát.

2022. ápr. 7. 13:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok okosat írni, nagyon sajnálom a veszteséged! 🖤
2022. ápr. 7. 13:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Terhessegemkor lett apukam halalos beteg, miutan szultem, utana halt meg 😢
2022. ápr. 7. 13:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, elkuldtem veletlen, elozo vagyok.

Nekem a kicsi rengeteg erot adott, meg ugye teljesen lefoglalt, nem nagyon volt idom gondolkozni, ejjel sem aludt.

2022. ápr. 7. 13:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Keress fel egy pszichológust. A terhesség egyébként is nagy változás a testnek, de egy ilyen nagy trauma ezzel egyben nehezen feldolgozható. Őszinte részvétem az anyukád miatt. Én úgy gondolom túllépni nem lehet egy ilyenek, csak az ember megtanul a jó dolgokra emlékezni, tehát a gyász egy idő után meg tud szépülni, de ez sok idő. Biztos, hogy az érkező gyermek el fogja vonni a figyelmed erről, de én tudatosan alakítanák ki a helyeben heti egyszer egy én időt. Erre való a pszichológus, mert lehet robbanni fog, főleg ha leterhelt leszel a kisgyerektől. De ha van az embernek én ideje, amit csak magára, illetve az érzéseire, azok feldolgozására szán, akkor én úgy gondolom nem lesznek akkorák ezek a zuhanások. Szóval én pszichológust javaslok, meg beszélgessetek minél többet a férjeddel, tudj kikapcsolódni.
2022. ápr. 7. 13:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz járok két hetente. Jelenleg ennyi időt tudtunk kisakkozni a gyerekek mellett erre. Csak olyan nagyon másként képzeltük. 😔
2022. ápr. 7. 14:02
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam meg terhes, mikor anyosom meghalt, a temetese utan lettem az, csak az elso gyerekunket ismerte 2,5 evig, apukam ot sem, o 21 eves koromban halt meg. Nagyon nehez lehet terhesen elveszteni egy szulot. Reszvetem. Hianyzik nekunk nagyon anyosom, amikor nehez, arra hondolok, hogy legalabb a nagyobbik gyerekem ismerhette. Ferjem tesojanak sokkal nehezebb, naluk nemsoka szuletik a masodik gyerek, es anyosom egyiket se ismerte. Tolem kerdezgette sogornom, hogy milyen volt, mikor az anyukaja amienkre vigyazott.
2022. ápr. 7. 14:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség előtt. Szintén fiatalon, betegség után. Eltelt azóta jó pár év, és a mai napig nem jutottam túl rajta. Én is probáltam pszichológust, kineziólugust, természetgyógyászt mindent. Sajnos igazat adok a férjednek, nekem is miután megszültem lett rosszabb. Teljesen eluralkodott a rajtam a rettegés minden egészségügyi problémától bepánikoltam. Ahogy egy elmúlt, jött a másik, és így tovább. Ez a fiatalon, betegség miatt elhunyt szülő miatt alakult ki, ill. ahogy megszületik a gyerkőc, megérzed a felelősségét, a terhelést, még jobban sztresszelsz, pánikolsz, félted magad is, őt is a betegségektől. Hát nem egyszerű. Együttérzek, de nagyon okosat mondani nem tudok.
2022. ápr. 7. 15:32
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó tanács azért eszembe jutott. Próbálj nem gondolni arra, hogy mi lett volna, mi lenne ha még élne. Minél kevesebbet gondolj erre, mert ebbe tényleg bele lehet zakkani.
2022. ápr. 7. 15:35
 10/15 anonim ***** válasza:

Ami lett volna, ha mar valoban csak vitatkozas a vaosaggal. En is szoktam ilyenen gondolkodni, pedig mar 10 eve meghalt apukam. Az elso alkalommal a pszichologusnal vegig bogtem, kb. egy normalis szo nem jott ki a szamon, aztan szep lassan egyre, hmm… konnyebb nem lett, de egyre ritkabban jutott eszrmbe, es olyan 7 ev utan, mar viccelodni is tudtam azon, hogy most erre vagy arra mit mondana, vagy hogyan reagalni. En arra szoktam gondolni, hogy o biztosan azt szeretne, hogy minden rendben legyen velem. Tobb ev pszichoterapia segitett. De barmikor konnyeden sirni tudnek, ha eszembe jutnaka kozos emlekeink. Unokatesoim 8 es 1,5 evesekvoltak, mikor anyukam testvere meghalt. Na az durva. Mindig van rosszabb. Persze, jobb is, de nekem valahogy az segit, hogy a megadatott kozos idoert vagyok halas, a halalabol pedig igyekszem tanulni. Nalunk elutottek, de ezt csak kesobb tudtam meg. Olyan szempontbol nehezebb igy, hogy nem segit, ha arra gondolok, miket tudok tenni az egeszsegemert, hogy a varhato elettartamom tobb legyen, mint az ove. En akkor nagyon befordultam, ezoterikus korokben kerestem a valaszaimat, elolvastam Michael Newton Lelkunk utja c. konyvet, meg voltak erdekes almaim, aholapukammal beszelgettunk, es kerte, hogy ne akarjuk kideriteni, hogyan halt meg (cserbenhagyasos gazolas volt, de eloszor azt hittuk, agyverzes volt).

A halal sajnos az elet resze, barmennyire fajnak is ezek a gondolatok, amik a fejedben vannak az elvesztett lehetseges idorol. Ezek csak gondolatok. Sokaig nem ertettem, mit jelent, hogy a szuleink bennunk tovabb elnek. En nem igy akartam, en azt akartam, hogy fizikailag is legyen itt. Hogy tudjak vele beszelni, megolelni. De megis ott van a mozdulataimban, a vonasaimban, a szavakban, amiket hasznalok, a gyerekeimben, akik nem is ismertek.

Anyosommal is almodtam a halala utan. Az a titka dolog tortent, hogy rajottem, hogy almodok. Beszeltem vele, es meg is oleltem. Hihetetlenul valosagos volt. Meleg feny aradt a testebol, de az oleles erzese pontosan olyan volt, mint a fizikai valosagban. Mar nem keresem a foldon tuli valasuokat, mint regen, mert azt gondolom, itt van dolgom a foldon, es nekik valamiert mar nincs. De neha, ha eszembe jutnak, elkepzelem, hogy itt vannak, es szinte erzem, hogy tenyleg, megha nem is latom.

A fajdalom, a gyasz pedig melyre visznek, de allitolag akkora magassagokba tud menni az ember csak, amekkora melybe is. Sok erot kivanok neked, es hiszem, hogy o is azt szeretne, ami neked a legjobb.

2022. ápr. 7. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!