Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baja lesz a babámnak? Nagyon...

Baja lesz a babámnak? Nagyon megijedtem.

Figyelt kérdés

A 24.héten voltam legutóbb vérvételen, akkor még normál tartományban volt a vasam, de kaptam napi 1x1 Neo-ferro-folgammát.

Most 32 hetes vagyok, ma voltam vérvételen és borzasztó lett az eredményem.

Vörösvértest 3,7 T/l

*Norm.tart. 3,9-5,6

Hemoglobin 12,6

*Norm.tart. 12-16

Hematokrit 35,10%

*Norm.tart. 36-47

Serum vas 8,7 umol/L

* Norm.tart. 10,7-26,1

Vaskötő kapacitás 94,6 umol/L

* Norm.tart. 44,7-75,1

A vasam az már normál tartomány alatt van, illetve a vörösvértest is. A hemoglobinom viszont még éppen belefér, bár alsó határon van. A vaskötő kapacitás meg nagyon magas.

Tudom nem kellene olvasgatni a neten, de mindenféle fejlődési rendellenességet írnak az alacsony vas miatt.

Holnap tudok már csak beszélni a dokimmal, de tiszta ideg lettem.

Van okom félni?

2022. ápr. 5. 13:35
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat, megnyugodtam! 😊

Szedek mellé C-vitamint, figyelek arra, hogy ne legyen a pajzsmirigy gyógyszerem bevételének a közelében. Magnéziummal sem veszem be együtt, meg a teljes kiőrlésű gabonás kajáim közelébe se nagyon, mert a lelkemre kötötték, hogy ezek mind mind rontják a felszívódást. Mondjuk baromi nehéz ennyi mindenre figyelni, és még így is csak lefelé ment. 😅

2022. ápr. 6. 06:14
 12/17 anonim ***** válasza:
Koffein is rontja a felszívódást, tea is, de nekem mindent betartva sem szívódott fel.
2022. ápr. 6. 07:46
 13/17 A kérdező kommentje:

Egyiket sem iszom, csak vizet. 😅 Lehet, hogy hiába minden erőfeszítés, nekem sem szívódik fel.

Majd ma beszélek a dokimmal, hátha ő tud valami okosat mondani.

2022. ápr. 6. 10:03
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ma megszultem, szerencsére nem volt szükség vérre 🤗
2022. ápr. 6. 16:02
 15/17 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, gratulálok! Jó egészséget, és sok boldogságot a csöppséghez! 😊
2022. ápr. 7. 05:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen 🥰
2022. ápr. 7. 06:52
 17/17 Cubina ***** válasza:

Ez csak enyhe vashiány, nekem 3-mas volt a vasam, 80 a hemoglobin, és a vastartalék is a béka feneke alatt volt, mert hormonzavar miatt állandóan véreztem és nem csináltak semmit. De ezeknél az értékeknél már olyan kevés oxigén volt a kevés véremben, hogy napi többször fulladásos halálfélelmes rohamok törtek rám, halálomon voltam szó szerint. Vért meg nem kaphattam, mert csak 79-es hemoglobinnál adnak, az enyém meg 80 volt.

Maltofer vasat szedtem napi hármat, rágótabletta és még finom is, receptre írják.

És egyél sok olyan ételt, amiben sok a vas. Mogyoróban rengeteg van (35 mg 100 grammban), máj, marhahús, a mák 22 mg-os vastartalma mellett bőven tartalmaz kalciumot, mangánt, valamint magnézium, foszfor, réz, cink, kálium, szelén és számos vitamin is található benne. Juh/kecsketej, mazsola, aszalt szilva, őszibarack, vargánya, bab, borsó, lencse. Ezek mind sok vasat tartalmaznak.

2022. ápr. 23. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!