Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baja lesz a babámnak? Nagyon...

Baja lesz a babámnak? Nagyon megijedtem.

Figyelt kérdés

A 24.héten voltam legutóbb vérvételen, akkor még normál tartományban volt a vasam, de kaptam napi 1x1 Neo-ferro-folgammát.

Most 32 hetes vagyok, ma voltam vérvételen és borzasztó lett az eredményem.

Vörösvértest 3,7 T/l

*Norm.tart. 3,9-5,6

Hemoglobin 12,6

*Norm.tart. 12-16

Hematokrit 35,10%

*Norm.tart. 36-47

Serum vas 8,7 umol/L

* Norm.tart. 10,7-26,1

Vaskötő kapacitás 94,6 umol/L

* Norm.tart. 44,7-75,1

A vasam az már normál tartomány alatt van, illetve a vörösvértest is. A hemoglobinom viszont még éppen belefér, bár alsó határon van. A vaskötő kapacitás meg nagyon magas.

Tudom nem kellene olvasgatni a neten, de mindenféle fejlődési rendellenességet írnak az alacsony vas miatt.

Holnap tudok már csak beszélni a dokimmal, de tiszta ideg lettem.

Van okom félni?

2022. ápr. 5. 13:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek azért nem tűnnek olyan durva számoknak, de nem vagyok orvos. Én úgy tudom a vashiany inkább a te szempontodból problémás, mert a baba el eszi emire szükséged van, de nem hiszem, hogy ennyitol bármi fejlődési rendellenessége lenne, foleg ha eddig minden rendben volt vele. Én is csak a 30.hettol szedtem vasat, illetve a szülés után, a szoptatás alatt.
2022. ápr. 5. 13:39
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy borzaszto :)

Csakhogy erzekeld :

Versullyedes normal ertek 0-10 kozott

Enyhe megfazas: 300

Szalmonella : 2000

Tehat ha 2000 szer magasabb egy ertek, meg az is csak egy enyhe betegsegre utal.

Kicsi elteres lenyegtelen. Ha tobb ezerrel vagy tizezerrel nagyobb, akkor van gond.

Enyhe vashianyod van, ennyi.

Ha laikus vagy, neten ne olvasgass, mert nem jol ertelmezed amit olvasol.

2022. ápr. 5. 13:40
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam!

Igazából eddig nem volt probléma. A várandósságom elején nagyon sokáig több is volt a vas,mint a felső határ. Aztán a 24.héten már csak 15 volt, és ugyan 10,7 az alsó határ, de a doki már akkor milliószor aláhúzta az értéket, hogy kevés.

És így hogy vasat szedek, és még kevesebb eléggé megijedtem.

A babával eddig minden rendben volt, csak most, hogy ilyen agyi fejlődés elmaradását, meg idegrendszeri fejlődés zavarát olvastam, megrémültem. Pedig eddig semmin nem paráztam, és nem olvasgattam a hülye Dr.Google-t. 😅

2022. ápr. 5. 13:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinél a vegefelé csökken a vas, ne aggódj, minden rendben lesz :)
2022. ápr. 5. 13:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyi vasam lenne oromtancot járnék 😂😂😂😂😂😂
2022. ápr. 5. 13:55
 6/17 A kérdező kommentje:

Akkor nem aggódom túl 😅

Csak már múltkor a normál eredményt is úgy kezelték szóban is, mintha mindjárt meghalnék olyan alacsony, így gondoltam, ez még nagyobb tragédia 🙃

2022. ápr. 5. 14:04
 7/17 anonim ***** válasza:
3as a vasam, 100 alatt a hematokrit, szarnak rám pedig 3 hét és szülök 😭 vastablettat meg egyiket sem bírom, egyedül a, hohes c vas itala ami bent marad.
2022. ápr. 5. 14:23
 8/17 anonim ***** válasza:
Ez egy jó lelet, nekem eddig mindig kevesebb volt, terhesen pláne. A ref. tartomány átlegemberre van megadva, nem terhesre, úgyhogy hiába nézed. Vastabletta nem is biztos, hogy felszívódik, de megoldják infúzióval ha kell.
2022. ápr. 5. 15:36
 9/17 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Ezek az eltérések jellemzőek terhesség alatt.
2022. ápr. 5. 15:39
 10/17 anonim ***** válasza:
A vas felszívódását a folsav és a c vitamin segíti, ezt mindekepp szedd mellé(a neo ferrofolgammában van folsav) így csak a c vitamint pótold
2022. ápr. 6. 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!