Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Önutálat a terhesség alatt?

Önutálat a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

32 hetes vagyok, és úgy érzem nagyon elcsúnyultam a terhesség végére. Mióta nem dolgozom (28. hét), még rosszabb a hangulatom, nincs is kedvem rendberakni magam. 10 kilót híztam, akkora vagyok, mint egy bálna, hiába figyelek az étkezésemre. Száraz a bőröm, hiába ápolom, a hajam is ki van száradva. Egyre nehézkesebben mozgok, a régi ruháim már nem jönnek rám, így kb 3 kismamaruhát hordok felváltva. Újakat nem akarok venni, már minek erre a pár hónapra? Otthon szinte egész nap köntösben vagy pizsamában vagyok, az legalább rámjön. Felöltözni sincs kedvem, ha meglátom magam a tükörben legszívesebben elsírnám magam. Aludni se nagyon bírok, hamar elfáradok a házimunkában, pedig mostanra az lett az egyetlen örömöm a hétköznapokon, akkor legalább hasznosnak érezhetem magam.

Kimozdulni nincs kivel, a párom állandóan dolgozik, a család messze, a barátnők eltűntek mióta terhes lettem, teljesen egyedül érzem magam. Várom nagyon a babát, de utálok már terhes lenni. Érzett valaki még így? :(

2022. márc. 30. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahh bár én csak 10 kg híztam volna😂 de megertelek, én is nehezen viselem már, én holnap leszek 37 kereken. Ugyanazokat a szakadt itthoni goncoket hordom, rosszul vagyok már a tudattol is ha el kell mennem valahova, a hasamtol nem tudok csinálni semmit, lépcsőn fel sem tudok menni az emeletre mert egyből 200 a pulzusom, 200 meter séta után le kell ülnöm 😂
2022. márc. 30. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:
0%

Biztos, hogy a párod csak dolgozni jár el...?

Én legalább miatta összeszedném magam, mert ennek nem lesz jó vége és baba mellett sem lesz rögtön könnyű.

2022. márc. 30. 16:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugyan nem nekem szólt a kérdés de én pl nemrég pont hogy elsirtam magam a paromnak hogy mennyire gáz vagyok, bálna meg szakadt ruhák, semmi csini ruha vagy smink mint régen, annyit mondott rá hogy "nézz már rám, én itthon öltönyben ucsorgok?", nálunk elég mély a szerelem és a szeretet ahhoz hogy fel se merüljön hogy esetleg megcsaljon. Főleg úgy hogy előre tervezget hogy majd ő felviszi az emeletre a babát hogy én tudjak aludni, stb.
2022. márc. 30. 17:15
 4/5 anonim ***** válasza:
29%

Fuuu, ha most ennyire kivagy, mi lesz ha megszületik a baba? A kevés alvás és állandó szoptatás, gyereksírás, főleg ha hasfájós nagyon kimerítő lesz. Olyankor szokott jönni a depi. Szedd össze magad és menjél ki a levegőre kicsit sétálgatni. Neked is kell, a babának is kell, ehhez nem kell társaság. Ha meglesz a baba, vele is menni kell levegőzni. Ha mindig társaságra vársz, akkor sose fogtok kimenni.

Most élvezd ki, hogy tudsz pihenni, megnézni nyugodtan egy filmet. Igazgasd a babaszobát, szerezd be a kelengyét, pakold össze a bőröndöt, hangolódj rá a dolgokra. Menjél el fagyizni, vagy babaruhákat nézegetni. Én biztos nem depiznék be így előre, mert mire szülni kell, nem lesz erőd.

2022. márc. 30. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Jajj én abszolút átérzem most. 35 hetes vagyok, harmadik baba úgyhogy igazából nem unatkozom, de most vagyok a legnagyobb súlyú és borzasztó ahogy kinézek 😅🤷‍♀️ vizesedek, dagadok hatalmas a hasam 🤷‍♀️

A kismama farmer már kényelmetlen, ugyan nagyrészt csak az oviba meg sétálni megyünk ki, de melegítőben megyek mert már csak az kényelmes.

Nem vagyok depis és tudom mi vár rám a szülés utáni időszakban, később majd dolgozok azért h visszanyerjem azt a súlyt amivel szebbnek látom magam, több gyermeket ugysem tervezünk :)

Kitartás Nemsokára vége a terhességnek és visszanyerheted az önbizalmad 💪

2022. márc. 30. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!