Önutálat a terhesség alatt?
32 hetes vagyok, és úgy érzem nagyon elcsúnyultam a terhesség végére. Mióta nem dolgozom (28. hét), még rosszabb a hangulatom, nincs is kedvem rendberakni magam. 10 kilót híztam, akkora vagyok, mint egy bálna, hiába figyelek az étkezésemre. Száraz a bőröm, hiába ápolom, a hajam is ki van száradva. Egyre nehézkesebben mozgok, a régi ruháim már nem jönnek rám, így kb 3 kismamaruhát hordok felváltva. Újakat nem akarok venni, már minek erre a pár hónapra? Otthon szinte egész nap köntösben vagy pizsamában vagyok, az legalább rámjön. Felöltözni sincs kedvem, ha meglátom magam a tükörben legszívesebben elsírnám magam. Aludni se nagyon bírok, hamar elfáradok a házimunkában, pedig mostanra az lett az egyetlen örömöm a hétköznapokon, akkor legalább hasznosnak érezhetem magam.
Kimozdulni nincs kivel, a párom állandóan dolgozik, a család messze, a barátnők eltűntek mióta terhes lettem, teljesen egyedül érzem magam. Várom nagyon a babát, de utálok már terhes lenni. Érzett valaki még így? :(
Biztos, hogy a párod csak dolgozni jár el...?
Én legalább miatta összeszedném magam, mert ennek nem lesz jó vége és baba mellett sem lesz rögtön könnyű.
Fuuu, ha most ennyire kivagy, mi lesz ha megszületik a baba? A kevés alvás és állandó szoptatás, gyereksírás, főleg ha hasfájós nagyon kimerítő lesz. Olyankor szokott jönni a depi. Szedd össze magad és menjél ki a levegőre kicsit sétálgatni. Neked is kell, a babának is kell, ehhez nem kell társaság. Ha meglesz a baba, vele is menni kell levegőzni. Ha mindig társaságra vársz, akkor sose fogtok kimenni.
Most élvezd ki, hogy tudsz pihenni, megnézni nyugodtan egy filmet. Igazgasd a babaszobát, szerezd be a kelengyét, pakold össze a bőröndöt, hangolódj rá a dolgokra. Menjél el fagyizni, vagy babaruhákat nézegetni. Én biztos nem depiznék be így előre, mert mire szülni kell, nem lesz erőd.
Jajj én abszolút átérzem most. 35 hetes vagyok, harmadik baba úgyhogy igazából nem unatkozom, de most vagyok a legnagyobb súlyú és borzasztó ahogy kinézek 😅🤷♀️ vizesedek, dagadok hatalmas a hasam 🤷♀️
A kismama farmer már kényelmetlen, ugyan nagyrészt csak az oviba meg sétálni megyünk ki, de melegítőben megyek mert már csak az kényelmes.
Nem vagyok depis és tudom mi vár rám a szülés utáni időszakban, később majd dolgozok azért h visszanyerjem azt a súlyt amivel szebbnek látom magam, több gyermeket ugysem tervezünk :)
Kitartás Nemsokára vége a terhességnek és visszanyerheted az önbizalmad 💪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!