Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki bepánikolt mikor...

Van aki bepánikolt mikor elkezdodott a vajúdás ? Rosszabbra vagy jobbra számított?

Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 08:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem pánikoltam.

Sodródtam. Onnantól, hogy beindult, tudtam, hogy most meg fog születni a gyerek, menni kell a kórházba, azt kell csinálni, amit mondanak.

Nagyon sok nőtől hallottam, hogy így élte meg. Ott már nem foglalkoztam azzal, hogy milyen lesz.

Előtte viszont igen: rosszabbra számítottam sokkal.

2022. márc. 28. 08:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is sodrodtam. Elotte sem feltem a szüléstől, ugy voltam vele, hogy valahogy majd kijön az a baba, jo kezekben leszek. Gyors, termeszetes szulesem volt.
2022. márc. 28. 09:17
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Első vagyok, nekem egy “pánik volt”:

Kórházban vizsgálat miután beértünk, kérdezték mikor volt kaka. Mondtam h kb 24 órája.

Hat akkor nem kötelező, de nagyon jó lenne egy beöntés. Higyjem el, kell, jobb lesz.

Ettől féltem a legjobban.

Aztán mikor tulestem rajta, csak mosolyogtam, hogy ettől rettegtem annyira? Ez egy semmi. Egy vérvétel rosszabb :)

Na nekem ott szállt el minden félelem.

2022. márc. 28. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Én bepánikoltam, pedig tudtam, hogy császáros leszek, mert farfekvéses volt a kisbabám. Elfolyt a magzatvíz éjszaka, 3 héttel korábban. Nem voltak fájásaim, csak kicsit bizsergett, görcsölt a derekam, ahogy hajolgattam a cuccaimért. Kaptam oxit a kórházban, de még úgy is csak jelentéktelen kis görcseim voltak, de már vittek is a műtőbe.

Megijedtem nagyon, bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha hüvelyi szülés lett volna. Amúgy nagyon gyorsan történt minden és rosszabbra számítottam a műtét után is.

2022. márc. 28. 09:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva én pánikoltam az elején. Valahogy lélektanilag el kellett jutnom addig az agyi, nyugalmi állapotig, hogy rendben, ezt a napot vártuk, eljött és túlesünk rajta legjobb tudásunk szerint, ennyi... A pánik hangulat akkor kerített hatalmába, amikor tudatosult, hogy el kell indulni a kórházba. :) Felváltva sírtam és röhögtem kényszeresen. Aztán amikor odaértünk, akkor már csak sodródtam az árral.

Nagyjából sejtettem, hogy így fog ez alakulni, így egyáltalán nem lepett meg. A szüléstől, fájdalomtól nem féltem, de a kórháztól magától nagyon.

2022. márc. 28. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Szintén sodródtam, előtte se pánikoltam. Mikor betöltöttem a 36 hetes kort, megbeszéltem magammal, hogy mostmár bármikor bármi történhet, tettem a dolgaimat, ház körül megcsináltam amit tudtam, nem görcsöltem a dologra.

39hetesen éjszaka elfolyt a magzatvíz, felkeltettem a férjem, hogy amíg lezuhanyzok, készüljön el, indítsa a kocsit. Amikor beértünk a kórházba, akkor pedig tettem amit mondtak, mert bíztam a szakértelmükben és tudtam, hogy nem történhet velünk semmi baj.

Igaz végül jó sok oxival, vákuummal született a fiam de nem rossz élményként maradt bennem a szülés. Inkább azt mondom, hogy a másodiknál felkészültebb leszek.

2022. márc. 28. 10:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem pánikoltam, inkább csak izgatott voltam. 40+3 éjszaka indult be spontán, előző nap a ctg-n már beszéltük az orvossal, hogy akkor indítás így meg úgy, amit pedig nagyon el akartam kerülni, szóval megkönnyebbültem, hogy végül magától kezdődött el. Én halál nyugodt voltam végig, a pánik az inkább így a vajúdás legvégén kezdett kerülgetni, amikor már nagyon durva fájásaim voltak, nem sokkal a kitolás előtt, amikor már semmi sem segített abból, amit előtte csináltam, és ugye így nem tudtam előre, hogy ez meddig fog még tartani, de akkor átfutott a fejemen, hogy tuti akarom-e én ezt, és nem lehetne-e mégiscsak meggondolni magam és nem babázni egyáltalán, hanem csak hazamenni békében. De nagyjából ebben a pillanatban volt az, hogy bejött a szülésznő, és mondta, hogy akkor most nyomjunk, és a nyomástól jobb lett, akkor meg igyekeztem arra koncentrálni. Konkrét tolófájásaim nem voltak, csak amikor jött az újabb fájás, akkor nyomtam, mintha kakilni kellene, ezt olvastam, hogy így kell csinálni, és hát tényleg ettől lett valamivel elviselhetőbb :D Az időérzékem akkorra már kiszállt az ablakon, de nagyjából 20 perc alatt meglett innentől kezdve a gyerek, és a végén mindenért kárpótolt az érzés, amikor a kezembe adták és először megláttam a kis arcát :) :)
2022. márc. 28. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!