Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet az, hogy ilyen...

Vav22 kérdése:

Hogy lehet az, hogy ilyen rövid volt a vizsgálat?

Figyelt kérdés
Október végén volt utoljára meg a mesim. (első napja okt. 25.)Tegnap voltam orvosnál először, aki azt sem kérdezte meg mikor volt az utolsó mesim, semmit csak mondta, hogy feküdjek le, csinált utrahangot, azt mondta, hogy 4-5 hetes lehet, nincs még szívhang menjek vissza később. És így összesen nagyjából 2 percet voltam bent.Kézzel egyáltalán nem vizsgált.Normális ez és csak én aggódok???
2008. dec. 17. 12:26
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak: Azt írtad, hogy ilyenkor olyan picik, hogy nem tévedhet a doki, de azt is írtad, hogy lehetek 7 hetes, ezt nem értem, hiszen a doki 4-5 hetet mondott így ellentmondásos kicsit számomra. Légyszi írd meg, hogy hogy gondoltad ezt :-(
2008. dec. 17. 13:54
 12/27 anonim ***** válasza:
76%

Szia,

Az, hogy annyi idősnek mond, nem nagy ügy, mindig variálnak vele, a védőnőnél én is egy teljes héttel idősebb vagyok, mint a dokimnál... Doki ált a méret alapján számol, és nem minden baba tartja magát az átlaghoz.

Kézzel való vizsgálat esetén sem tudott volna jobb választ mondani, mert még nem kitapintható, 4hetes voltam, mikor először mentem dokihoz, és akkor igazából az esedékes rákszűrés miatt vizsgált meg. Amúgy nem szoktak ilyenkor még kézzel piszkálódni, majd kicsit idősebben a méhszáj állapotát fogják nézni.

Bár az furcsa, hogy menszi időpontot nem kérdezik, mert nagyon fontos. még akkor is ha kis-terhes vagy.

Szóval nyugodj meg, ha gondolod keress fel egy másik nőgyógyászt, hogy megnyugtasson.

Boldog babavárást

2008. dec. 17. 13:55
 13/27 anonim ***** válasza:
76%
Amúgy lehet nem éppen jó a készüléke a dokidnak, mert dátum alapján 7 hetes 4napos vagy -5nap, az akkor is 6hetes alhangon. olyankor már illik látni a szívverést, szóval, irány egy másik, normális doki.
2008. dec. 17. 13:59
 14/27 anonim ***** válasza:
86%
ugy gondoltam hogy ugye amikor terhes lesz az ember van két hét amikor ugye tulajdonképpen nem is terhes. (mert a mensi első napjától számolják) ha neked a szokottnál kisebb a petezsák akkor jelentheti azt hogy pl. a 17 napon történt a fogantatás rá 10-12 napra a beágyazódás tehát eleve van három heted függőben. na és akkor add össze. amugy meg van akinek csak 7 hetesen látják a szivhangot.
2008. dec. 17. 14:12
 15/27 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszi, h részletezted (uccsó válaszoló), logikus amit írtál, kicsit meg is nyugtat, bár nyugodt mad a köv. vizsgálat után leszek. Köszi a válaszokat!
2008. dec. 17. 14:17
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
biztos lesz szivhang ne aggodj:-) (utolsó)
2008. dec. 17. 14:45
 17/27 anonim ***** válasza:
66%

Nem kéne megijeszteni a kérdezőt. Nekem is azt mondták 6 hetesen hogy 4 hetes vagyok. Én nem étkeztem előtte rendesen és dohányoztam is. Mikor elkezdtem szedni a vitamint helyesen táplálkoztam és természetesen leraktam a cigit minden a helyére került.

34 hetes boldog kismama

2008. dec. 17. 14:52
 18/27 anonim ***** válasza:
29%

Na ezt sosem fogom megérteni(lehet nem is kell),miért kell egy kérdéstől eljutni az elhalt a magzatig.....szerencsétlennek eszébe sem jutott ilyesmi,míg fel nem lett említve,most meg 2 hétig ezen fog parázni.Ahelyett hogy bátorítaná,biztatná,a legrosszabbat hozza elő.Tudom hogy előfordul ilyesmi,de miért nem érne rá akkor ezzel foglalkozni,ha megvannak a kész tények!!

Egyáltalán ne gondolj semmi rosszra,nekem 6 hetesen kissé ellapult petezsák volt.Megkérdeztem itt mit jelent,mert még ilyen sosem fordult elő,pedig van 2 manóm.Mindent kaptam,csak biztató szavakat nem.De én hittem,és tudtam hogy nem lehet semmi gond.Nem is lett!!!!!!Ezért tanácsolom azt mkinek,hogy ne is olvasgasson mindenféle vetéléses dolgokat.Nincs két egyforma ember,és egyforma szervezet sem.

Azért mkinek további szép napot!

2008. dec. 17. 14:54
 19/27 anonim ***** válasza:
78%
a 13:45 válaszolónak üzenném,hogy nem feltétlenül ürül ki,és ha elhal a magzat,nem is biztos hogy megszűnnek a tünetek.
2008. dec. 17. 14:55
 20/27 anonim ***** válasza:
81%
Na itt jó nagy kavarodás lett... Szerintem senki nem akarta ijesztgetni a kérdezőt de az tény hogy ilyen korai terhességnél ha 2-3 héttel kissebbnek látják a babát akkor előfordulhat hogy nem olyan ütemben fejlődik a baba ahogy kellene(nálam is ez volt) . Én ilyenkor nem várnám a két hetet otthon, hanem felkeresnék egy másik dokit pár nap múlva, ha azóta nőtt a magzat akkor minden ok, de ha azóta is lassan fejlődik akkor mindenképpen kapsz gyógyszert. Én sajna ráhagytam a dokira hogy biztos később fogant, pedig éreztem hogy más baj van, és az is lett. Nem akarlak rémisztgetni, csak menj el másik dokihoz, mindenképpen jobb lesz neked is mert legalább nem idegeskedsz 2 hétig hogy vajon mi lesz!!! Kívánom hogy minden rendben legyen és úgy is lesz!!!
2008. dec. 17. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!