Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhes tőlem egy lány és...

Ha terhes tőlem egy lány és úgy dönt megszüli de nem szeretném vállalni a gyereket és sehogy se akarok vele kapcsolatba kerülni akkor kell fizetnem valamit a gyerek után? Esetleg gyerektartás?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok a lány pedig 17. Vagy hogy működik ez az egész? Felelősséggel tartozok a gyerek iránt apaként vagy egyszerűen semmisnek vehetem? Tudom elég bunkón hangzik ez de én nem szeretnék egyszerűen tudomást venni róla.
2010. szept. 13. 22:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
34%

előző, ez nem így van!

akik intézetben nőnek fel, utánuk senki sem fizet semmit, sokukat nem fogadják örökbe, főleg, ha cigányok.

vagy pl. a "talált" gyerek. ha egy nő beteszi valamelyik kórház kihelyezett inkubátorába a gyerekét, akkor sem fizet senki.

2010. szept. 13. 23:24
 22/31 anonim ***** válasza:
92%
Én egy 28 éves lány vagyok. Nálunk is becsúszott véletlenül a baba. Lényeg, hogy az akkori páromról kiderült, hogy csak a sex miatt volt velem. Bejelentettem neki, hogy babás lettem, hallani sem akart róla, később azt is mondta, hogy nem is az ővé a baba, mert biztos volt másik férfi is az életemben, holott csak ő. Na mindegy kértem apasági vizsgálatot, az kimutatta, hogy 87.9%-ra ő a gyermek édesapja, de ez neki nem volt elég, mert ő még így sem hitte el, tovább pereskedtünk, ő még kért egy dns vizsgálatot is. Ez 99.9%-ra mutatta ki, hogy ő az apa, de még mindig nem volt neki elég. 3 éven keresztül pereskedtem vele, utánna autóbalesetben meghalt, és a 3 év alatt egy ft-ot nem fizetett. Mostmár nem is tudnám kitől behejtani, mert mehalt. Szóval te is perskedhetsz, de akkor meg az ügyvédnek kell fzetni.Szerintem akkor már már inkább a gyerektartást fizesd.
2010. szept. 13. 23:41
 23/31 anonim ***** válasza:
64%

Szió!

Sajnálom hogy ez történt. Én nem tudok a válaszodra válaszolni. Egyet tudok hogy menj el családsegitőbe! Mert ez hogy "előző te nem tudod jól; nem te nem tudod jól..." Szóval ezzel nem mész semmire!!

A családsegitőbe pedig fel fognak tudni világositani a mai jogokról, és dolgokról...!

A másik pedig az én 36 hetes pocis vagyok, és a terhességem legelején utáltam az egészet, ha nem lenne eü. problémám tuti elvetettem volna. 13 hetesen mikor előszőr láttam a babám, beleszerettem! Ugy feltörtek az anyai ösztönök bennem, hogy utáltam azért magam hogy el akartam vetetni!! Szembe köptem volna magam!!!

Szóval annyit akartam ezzel "mondani" hogy ha esetleg a lány meg is akarja tartani (tudom hogy fiatalok vagytok!!!) de érsd meg az ő oldalát is! Ő benne egy kis élet fejlődik már, és ha fiatalok vagytok ha nem akkor is előtörhetnek benne már az anyai ösztönök!

És most lehet hogy Te sem akarod, és ugy gondolod hogy elronthatja az egész életed, a terhesség alatt te is változhatsz. Ha esetleg nem csak sex partnerek voltatok egymásnak akkor valamit érzel iránta, és ha ugy is dönt a lány hogy meg akarja tartani, próbálj akkor is mellette állni. Kisérd vizsgálatra, ultrahangra és lehet te is megszereted ahogy meglátod!

Sajnálom hogy ez történt veletek, de egy kicsit te is gondolkodj el azon a lány mit érezhet!

Drukkolok nektek!

Üdv 36 hetes pocisr

2010. szept. 14. 06:29
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Törvényileg nem mondhatsz le a gyerekről.ha a gyámügyön téged ad meg lehetséges apaként, akkor kötelező résztvenned az apasági teszten.ha beigazolódik az apaság, akkor lesz gyerekelhelyezési per, ahol tartásdíjat állapítanak meg, ott lemondhatsz a láthatási jogodról, de ez az egy, amiről lemondhatsz...és aztán tartásdíjat kell fizetned.ha elhúzódik az ügy, akkor visszamenőleg is.Ha jól tudom, mostmár le is lehet ülni a tartozást, ha a lány beperel tartásdíj nem fizetése miatt.

...és igen, kell szülői engedély az abortuszhoz 18 alatt.

...és igen, az a te gyereked is, felelős vagy érte, erkölcsileg és anyagilag, márha a lány megtartja, ha nem, akkor az a minimum, hogy fizeted a műtét felét.

2010. szept. 14. 07:12
 25/31 anonim ***** válasza:
78%
Nem mondhatsz le róla,és ha a legjobban akarsz kijönni a dologból,akkor megegyezel a gyereked anyjával,különben utólag fizetheted majd az eljárások,vizsgálatok díját is.Tudod mennyibe kerül egy apasági vizsgálat??Tetszik-nem tetszik, a te gyereked,akkor is ha becsúszott,akkor is ha te nem akarod,felelős vagy érte-ha máshogy nem,hát anyagilag mindenképpen.De hidd el,normális ember nem tud elrúgni magától egy gyereket,csak azért,mert az elején nem akarta.Mikor már ott lesz,hogyan számolnál el a lelkiismereteddel,ha nem lennél rá kíváncsi?
2010. szept. 14. 08:40
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Beszéljétek meg. És közben ne felejtsétek el, h a ti közös gyereketekről van szó!!!!
2010. szept. 14. 09:36
 27/31 anonim ***** válasza:

Semmisnek veheted, de ha pereskedik és be lesz bizonyítva, hogy te vagy az apa, akkor szerintem fizetned kell gyerektartást.

Elég hülyén hangzik a kérdés, de kiskorúval lefeküdni Mo.-on nem számít bűncselekménynek?

2010. szept. 14. 13:25
 28/31 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy nem, csak a gyermekkorúval vagyis 14 alatt.
2010. szept. 14. 13:47
 29/31 anonim ***** válasza:
igen.. csak 14 év alatt :)
2010. szept. 14. 19:36
 30/31 anonim ***** válasza:
Szia, na mi újság, hogy döntött a barátnőd?
2010. okt. 11. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!