Szerintetek nagy szemétség? Próbaidőn vagyok, és nem szólok a gyerekről.
Most 13 hetes vagyok, és már látszódik egy picit a pocim, de úgy veszem észre itt a munkahelyen senkit sem érdekel. Várom, hogy leteljen a próbaidő, addig nem akarok szólni mert akkor kirúgnak és nem lesz meg a munkaidőm a gyeshez.
Utána akarok szólni, mikor már nem rúghatnak ki, viszont akkor meg már csak 1 hónapot szeretnék dolgozni. Ti mit gondoltok?
Mindenki a jól felfogott érdeke szerint cselekszik. Ha a gyermekednek és magatoknak több pénzt szeretnél, tedd ezt. Legyél önző, most a gyermek érdekeit nézd.
Egyébként a kérdésedre igen a válasz.
De én úgy tudom, hogyha eltitkolod a terhességedet, akkor, amikor felvesznek, akkor szó nélkül kirúghatnak. De ezt csak azt hiszem, hogy így van, valahol ezt olvastam.
Szerintem kitolás a munkaadóval, aki hosszú távon számít a munkádra, viszont a saját jól felfogott érdeked, hogy ezt tedd, és nem ítéllek el érte.
Ráadásul mondhatod azt, hogy nem akartál túl korán szólni babonából, nehogy elmenjen a baba.
Ezenkívül ő a törvény szerint nem kérdezheti meg (elvileg), hogy mikor akarsz gyereket vállalni, és hogy terhes vagy-e már.
1. vagyok. Ezt találtam. Kérdezd meg esetleg a kérdezőt, hogy mi lett velü.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
A gyeshez nem kell semennyi munkaidő, a gyes mindenkinek jár alanyi jogon (még totál munkanélkülinek is) , gyedet meg amúgysem kaphatnál mert ahhoz kell hosszú idejű munkaviszony ami neked még nincs meg. Szóval ha megmondod is kaphatsz gyest, nézz csak utána.
Kirúgni pedig nem rúghatnak ki semmiképpen mert a terhességed megvéed a törvény előtt, terhes nőt nem rúghatnak ki csak akkor ha meghatározott idejű szerződése van és az lejár, de neked ha értem nincs ilyened.
Szóval csak a lelkiismereted ami kell hogy döntsön, itt úgyis midnenki mást fog írni, hisz mindenkinek saját lelkiismerete van, ezt neked kell eldöntened.
Szia!Én elmondtam próbaidő alatt és el is küldtek.Ha megint megtehetném nem mondanám el.Magadat nézd és a babát!!!
21hkm
Amíg nem kezdtem el babázni, nekem is voltak beosztottjaim egy cégnél.
A te eseted is előfordult. Eléggé szívtunk miatta, de emberileg mindenki megértette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!