Hasznos praktikák és tárgyak érdekelnének amik megkönnyítették az első hónapokat a babával ?
Nekünk az igény szerinti szoptatás vált be,az Espumisan csepp,sok textilpelus a bukás miatt,valamint a hajszárító a hasára. Attól mindig megnyugodott. Csak nem szabad folyamatosan ráirányítani, és ruhában legyen a baba. Figyelni kell a hasa hőmérsékletét.
Mivel nekünk első (és egyetlen) gyerek,én az a tipikus bekuckózós típus voltam.
Csodamasináink nem voltak: se mellszívó, se Adamo hinta,se szoptatóspárna...
Csak a baba meg én. Tej volt bőven,2 évig szoptattam. Ezért én étkezéseket se váltottam ki,nem is idegeskedtem rajta. A baba meg jóevő lett,evett szépen mindent,csak utána szopott is mindig.
(Nyugi,volt idegeskedés is bőven, meg kólika,meg egyebek...főleg,hogy ő betegen született. De ez már egy másik történet).
HORDOZÓKENDŐ így nagybetűvel :D
Nálunk legalábbis szó szerint életmentő volt.
Az a helyzet azonban, hogy minden baba más - lehet a tiéd imádni fog a kiságyában aludni, így nektek a kendő például értelmetlen lesz, viszont nagyon fogsz örülni annak, hogy vettél kiságyforgót. :)
Ami még nekem nagyon megkönnyítette a dolgomat, az a sterilizáló, mert eleinte csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, így jó volt, hogy nem kell vizet forralgatni minden alkalommal.
Nagyon hasznos egy nagyon kicsi fényű éjjeli fény/lámpa, így a baba nem kel fel az éjjeli etetéseknél, de te is látsz azért valamit.
Én még hozzátenném a pólyát, pár hetes korig nagyon nagy segítség lehet, hogy nem nyeklik-nyaklik a babó mindenfelé, biztonságosabb is neki, plusz sok baba szereti a kuckós érzést és alvás közben le is tudod vele finoman fogni a kezecskéit a Moro reflex ellen.
Az állványos, leeresztős babakád is szuper, nem törik le a derekad, mire befejezed a fürdetést és kiöntöd a vizet.
Hirtelen ennyi :)
Praktikát nem igazán tudok írni, nagyon-nagyon babafüggő. Így visszanézve azt tanácsolnám magamnak, hogy ne feszüljek annyira rá, ha nem alszik az elején, csak rajtam, vagy egész nap mellen akar lenni, mert ez az időszak is elmúlik, méghozzá nagyon-nagyon gyorsan.
Monello kiscsillag, rugalmas hordozókendő, babahinta, garmastan mellbimbókenőcs.
A hajszàrítós módszert nem ajánlom, megégetheti a baba bőrét. Sokkal érzékenyebb a bőrük, mint a mienk.
8!
Értelmes szülő alkalmazhatja. IQ nuku szülőknek nem ajánlom.
Az első válaszoló vagyok,leírtam a legfontosabbakat.
1 évig minimum alkalmaztuk. Megnyugtatásra is. Soha nem volt baleset.
Egyedül attól féltünk,hogy leég a hajszárító a sok használattól. De a mai napig bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!