Terhesség alatt antidepresszáns, frontin?
Sziasztok!
Mostanában nem láttam aktív fórumot a témával kapcsolatban, remélem vannak még, akik hasonló cipőben vannak/voltak és tudnának segíteni, tapasztalatokat mondani.
Jelenleg 6-7 hetes terhes vagyok. 24 éves.
2 és fél éve szenvedek szorongásos pánikzavarral, amire SSRI antidepresszánst szedek: Escitil 15 mg.
Úgy tudom az SSRI-k szedhetőek terheggés alatt. Tavaly próbáltam letenni, szeptember környékén. A vége az lett, hogy a szorongás és a pánik visszatért. Nem ettem, nem aludtam.
Mostanában enyhe szorongás van rajtam.
Kaptam mellé frontint, 4x0,25 mg. Ezt ma már úgy szedem, hogy reggel 0,25 mg, de általában csak a felét veszem be. Este 0,25 fele.
Illetve van még egy altatóm is. Zopigen, 7,5 mg, amit már vagy 3 hete nyolcadolok.
Én hülye az este valahogyan a negyedét vettem be. Ezt mindenképpen le akarom tenni, és a frontint is, de nem lehet egyik pillanatról a másikra.
Van még valaki aki hasonló cipőben van? Vagy volt? Eléggé egyedül érzem magamat ebben a helyzetben :(
Illetve van itt link:
www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-gyogyszer
www.videoklinika.hu/video/gyogyszerszedes_allapotosan_erre_figyeljenek_a_kismamak
Altatót semmiképp ne szedj!!! En 3 hónapja nem alszom a labgorcsoktol, anno is voltak alvaszavaraim, én is kaptam altatót de terhesen be nem venném főleg első trimeszterben!!
Antidepresszanst végig szedtem, sajnis en sem tudtam abbahagyni, nem tudom a tiednek mi a hatóanyaga, enyém sertralin, azt engedik, bár bekerul az anyatejbe, nem tudom fogok e tudni szoptatni így. Van aki szerint lehet, van aki szerint nem🤷♀️ én meg rivotrilt szedtem, azt is sikerült elhagynom, ha nagyon szorongós napom van mert természetesen nekem is vannak olyan napjaim akkor beveszek 0.5 mg tablettabol egy negyedet tehát kb veréb mennyiség, nem többet. De a legkarosabb mind közül az altató!
Köszönöm a választ 2!
Altatót mindneképp leteszem. :)
Escitaloprám az én gyógyszerem hatóanyaga.
Szia 4!
Kedden megyek a pszichológusomhoz, holnap ultrahangra, plusz megpróbálom elérni a pszichiáterem.
Elvileg a 0,25 frontin fele szinte semmit nem ér, lehet placebo.
Tudok relaxálni, de nem mindig segít sajnos :(
A frontinról ahány orvossal találkoztam annyiszor kaptam más véleményt, egyáltalán nem egyezik az orvosok véleménye. Bár az is igaz hogy az emberekre is másképpen hat van aki alszik egy féltől,és van aki meg meg sem érez egy egészet.
4.es válaszoló vagyok
Kedves, 8-as, gratulálok!
Mit szedtél pontosan? Szabad szoptatnod így?
7-es voltam.
Ma voltam a pszichiáternél, azt mondta, hogy az Escitilt szedhetem nyugodtan, de a Rivotrilt hagyjam abba, tekintsek rá úgy, mintha nem is lenne.
Helyette emeltük az Escitilt 15mg-ra. Reméljük, így nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!