Csed, GYES, GYED helyett homeoffice?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az mennyire megoldható, ha pl a munkahelyemen le tudom azt zongorázni, hogy nem megyek el csed,GYES,GYED-re hanem homeofficebol dolgozom tovább?
Lehet ilyet? Vagy alapvetően kötelező?
Szerencsére itthonról is megtudnám oldani a munkámat, csak nem tudom lehetséges-e ez.
Kérlek segítsetek ebbe nekem! 🙏🏻

A lányom 1 évesen ment bölcsibe, én meg vissza dolgozni GYED mellett, mert kellett a pénz lóvéra. Alapvetően a vírus miatt most az egész iroda home office tolja a melót, de kismamáknak amúgy is felajánlják nálunk ezt a lehetőséget, covidtól függetlenül.
Na mármost, azokon a napokon, amikor a gyerek bölcsiben van, tudok dolgozni és az úgy valóban tök jó. Csak hát a bölcsi nem éppen arról híres, hogy a gyerekek végig járnak mindenféle szünetek nélkül, szóval az idő olyan jó 80%-ban igazából itthon van ő is, én pedig próbálok nem belefulladni a melóba. Ha nem lenne anyagilag fontos, akkor nem dolgoznék, mert ez így embertelen. Zsonglőrködök a munkával, a meetingekkel, a gyerekfelügyelettel, most már 20 hónapos, igenis aktívan játszik mindennel és mindenkivel, engem is be akar vonni, mesét kell olvasni, ide-oda menni, nem jó az ölemben ülve matatni valamivel, játszóterezni akarna, stb. Nekem meg ott van az a 8 óra, amikor elérhetőnek és válaszkésznek és hatékonynak meg koherens mondatokat összeállítónak kéne lennem (angolul és németül is, ráadásul). Amíg újszülött volt, addig én is azt hittem, hogy ez sima ügy lesz mellette, mert ő kis nyugis baba volt, evett-aludt-cuki volt, de aztán megnőtt és már napközben alszik (jó esetben) 1x1,5 órát ebéd után, és ennyi. Az meg nyilván kevés ahhoz, hogy érdemi munkát végezzen az ember.
Szóval amondó vagyok, hogy lehet, szabad, törvényi tiltása nincs (bár hülye lennél lemondani a CSED-ről), de jól gondold meg, mennyire akarsz kiszúrni magaddal és mennyire fontos, hogy visszamenj dolgozni.

Elméletileg megoldható lenne, de a gyakorlatban én ezt nem tudom elképzelni.
4 hónapos a lányom, örülök ha hajat mosni tudok heti egyszer. .. És ez már nagy luxus.
Ne értsétek félre, nem vagyok igénytelen, a szárazsampon nagyon jó barátom lett.
Szóval viccet félre téve, valószínűleg baba függő is a dolog, én nem tudnék az enyém mellett még egy órácskát sem home officeban dolgozni, örülök ha belefér az alvásidőbe a háztartás.
Köszi szépen csajok! Bombák és hihetetlenül jók vagytok!
Ezzel eldőlt ez a kérdés :) innentől kezdve nem bizgerálja a fantáziámat :)

Félreértések elkerülése érdekében, nem szeretnék lemondani semmiről, egy egyszerű kérdés volt, hogy kivitelezhető e, és van e valakinek ezzel tapasztalata. Az számomra segítség, hogy akik ebben jártasak, leírják a tapasztalataikat, stb.
Nagyon szépen köszi mindenkinek 🥰‼️

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!