Milyen betegségeket nem lehet kiszűrni?
Szeretném elvégeztetni a Nifty tesztet, természetesen elolvastam, hogy milyen betegségeket szűr, engem viszont az érdekelne, hogy mik azok a genetikai vagy egyéb betegségek, amiket nem lehet kiszűrni és csak szülés után vagy az azt követő években szembesülhetünk vele?
Elég paramami vagyok...
És ezek a betegségek a gyerekek hány százalékàt érintik? Nyilván tudom, hogy szinte mindegy, mert ha pont beleesel abba a pár százalékba is akár, akkor nem fog vígasztalni...
Nagyon félek, néha rácsodálkozok, hogy hogyan mernek 3-4-5 gyereket is vállalni sokan, nem félnek ezektől a kockázatoktól? Én úgy érzem, hogy 1x végig csinálni is idegtépő..
Nekünk 3 hetesen derült ki, hogy májbeteg a lányunk. A mai napig nincs diagnózisa, már 6 éves!!
3 éves koráig volt konkrétan beteg, de a mai napig nincs egy jó vérképe.
Emellé autista is.
Második gyereket nem vállalunk.
A terhességem szinte tünetmentes volt. Kombinált tesztet csináltattunk, az nagyon jó eredményt hozott.
De hiába csináltattunk volna bármilyen tesztet. Most se tudják diagnosztizálni!
Sőt csak rosszabb lesz. Én az ilyen tesztek helyett egy jó pszichiátert vagy pszichológust javasolnék. Annak az árán jó pár ülés kijön és hasznosabb is lesz a jövőre nézve.
Ha most ennyire félsz, mi lesz ha megszületik? Kiidegeled magad teljesen.
"Szeretném elvégeztetni a Nifty tesztet, természetesen elolvastam, hogy milyen betegségeket szűr, engem viszont az érdekelne, hogy mik azok a genetikai vagy egyéb betegségek, amiket nem lehet kiszűrni"
Nagyon egyszerű: mind, ami nincs a Nifty listáján.
Most komolyan elvárnád, hogy felsoroljunk több száz betegséget/zavart? Ja igen, meg hogy egy-egy betegség a gyerekek hány százalékát érinti...
Szurkolok, hogy ne örökölje a paranoiádat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!