Mit jelent a problémamentes terhesség?
Problémamentes minden olyan terhesség, aminek során nincs szükség semmilyen egészségügyi ellátásra az alap orvosi kontrollon kívül.
Tehát nincs vérzés, nincs szükség hormonpótlásra, IR diétára, stb.
Én azt mondom problémamentesnek amikor nincs vérzés, erős görcs, nincs koraszülés, végig hányás, toxemia, magas vérnyomás, cukorbetegség és a körülményekhez képest jól elvan a kismama.
Nálam vizesedés (nem extrém) derékfajas reflux még a problémamenteshez, normális kategóriába tartozik
A felsoroltak közül nekem minden megvan, mégis problémamentes a terhességem. :)
Ha valamiért gyakrabban igényel az ember orvosi kontrollt, gyógyszereket akár hormonprobléma, vérzés, görcsök, idő előtti tágulás, cukorbetegség, korábbi vetélés, stb. miatt, akkor az már nem nevezhető problémamentes terhességnek.
A vizesedés, reflux, derékfájás, émelygés, étvágytalanság, hányás (főleg az elején) stb. az normális tünete a terhességnek.
5# Ez azért nem feltétlenül igaz, mert én kifejezetten rokkantnak érzem magam, annyira fáj a derekam, állandóan pisilnem kell és esténként megpusztulnék savlekötő nélkül... A pocakom is kifejezetten fáj, főleg ha növekszik, vagy úgy fekszik, olyan belső szervemet rendezgeti éppen... De ettől még dolgozom és a terhességem problémamentes. Ámde nem tünetmentes. :) Csak a szükséges vizsgálatokra megyek és minden rendben van velünk.
Ugyanígy valaki végighányja a terhességét, addig a pontig nevezném problémamentesnek, amíg nincs többet vészes hányással kórházban, mint otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!