Tényleg egy átlag vajúdás 6-8 óra?
Első gyerek: magzatvíz elfolyással indult, onnantól 8 óra volt, 2 órás kitolási szakasszal.
Második az első egyértelmű fájástól 4 óra múlva meglett.
En elso gyerek eseteben ugy tudom, hogy 8-12 ora. Ez aktiv vajudastol szamit, ami minimum 5 centi tagulastol indul, elotte csak latencia szakasz van, aminel meg le is allhat (utana is leallhat egyebkent kb. a kitolasig, sot, a tagulas maga vissza is fordulhat, pl. barmilyen stressz, vagy idegen kornyezet hatasara, de mar kevesbe valoszinu, ha rendszeres osszehuzodasok vannak, es legalabb 45-60 mp-ig tartanak).
Az elso gyerekemmel 4 nappalelobb indult ejjel, majd reggelre leallt. Aztan mikor ujraindult, eltelt meg majdnemegy teljes nap, mire az aktiv szakaszba ertem, mikor mar semmi masra nem tudtam koncentralni, es onnan meg kb. 11 ora volt, mire megszuletett.
A masodiknal este 11-kor indult, es kb. 6 ora mulva szultett meg. Elotte ossze-vissza voltak rendeszertelenjeim, mar jo ideje, volt, hogy 2 oran at 8 percesek, majd leallt teljesen.
Elsőnél 17:50kor jött az ekső fájás, 19:50re lett meg.
A másodiknál is este 3/4 6 körül jött az első fájás 21:10re lett meg.
A harmadikat indították reggel 6kor oxival, de kb fél 10 után kezdődtek a fájások, 10:50re megszületett.
Szóval nálam egyik se tartott még 6-8 órát se, de nekem a dokim már az elsőnél megmondta hogy gyorsan fogok szülni.
13-as egy fontos dologra felhívta a figyelmet
A leállásra, ami bormàlis, csak a szülészet ezt nem szokta elfogadni sajnos és elkezdenek oxitocinozni miatta 😔
Nekem amúgy a 2 percesek átváltottak 15 percesekre újra pesig 4 ujj tág voltam 2 h alatt és onnan nagyon sokàig nem mozdult.. ezt váltotta ki a kórházba érkezés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!