Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg egy átlag vajúdás 6-8...

Tényleg egy átlag vajúdás 6-8 óra?

Figyelt kérdés
2022. febr. 24. 04:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Első gyerek: magzatvíz elfolyással indult, onnantól 8 óra volt, 2 órás kitolási szakasszal.

Második az első egyértelmű fájástól 4 óra múlva meglett.

2022. febr. 24. 09:10
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen tényleg az, de minden szülés és vajúdás más és más
2022. febr. 24. 09:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

En elso gyerek eseteben ugy tudom, hogy 8-12 ora. Ez aktiv vajudastol szamit, ami minimum 5 centi tagulastol indul, elotte csak latencia szakasz van, aminel meg le is allhat (utana is leallhat egyebkent kb. a kitolasig, sot, a tagulas maga vissza is fordulhat, pl. barmilyen stressz, vagy idegen kornyezet hatasara, de mar kevesbe valoszinu, ha rendszeres osszehuzodasok vannak, es legalabb 45-60 mp-ig tartanak).

Az elso gyerekemmel 4 nappalelobb indult ejjel, majd reggelre leallt. Aztan mikor ujraindult, eltelt meg majdnemegy teljes nap, mire az aktiv szakaszba ertem, mikor mar semmi masra nem tudtam koncentralni, es onnan meg kb. 11 ora volt, mire megszuletett.

A masodiknal este 11-kor indult, es kb. 6 ora mulva szultett meg. Elotte ossze-vissza voltak rendeszertelenjeim, mar jo ideje, volt, hogy 2 oran at 8 percesek, majd leallt teljesen.

2022. febr. 24. 09:22
 14/22 anonim ***** válasza:

Elsőnél 17:50kor jött az ekső fájás, 19:50re lett meg.

A másodiknál is este 3/4 6 körül jött az első fájás 21:10re lett meg.

A harmadikat indították reggel 6kor oxival, de kb fél 10 után kezdődtek a fájások, 10:50re megszületett.

Szóval nálam egyik se tartott még 6-8 órát se, de nekem a dokim már az elsőnél megmondta hogy gyorsan fogok szülni.

2022. febr. 24. 11:40
 15/22 anonim ***** válasza:

13-as egy fontos dologra felhívta a figyelmet

A leállásra, ami bormàlis, csak a szülészet ezt nem szokta elfogadni sajnos és elkezdenek oxitocinozni miatta 😔

Nekem amúgy a 2 percesek átváltottak 15 percesekre újra pesig 4 ujj tág voltam 2 h alatt és onnan nagyon sokàig nem mozdult.. ezt váltotta ki a kórházba érkezés

2022. febr. 24. 11:46
 16/22 anonim ***** válasza:
15, igen, nem veletlenul tudok rola sajnos en is. Nalam a teljes tagulas fordult vissza 6 centire, mikor a vajudobol a szuloszobara attessekeltek, mar kb. a kitolas jott volna, igy plusz 5 ora tomeny fajdalom vart meg ram, pedig addig jol menedzselheto volt az egesz (kadban, negykezlab vajudtam). A szuleszno nem akarta elhinni, hogy hogy lehet, hogy nemreg meg teljes volt a tagulas. Utanaolvastam, es van rola pedig szakirodalom, csak ezek szerint sajnos nem olyan ismert, vagy o nem ismerte. En ott, helyben szivesen megszultem volna a babat, nem akartam atmenni (senki nem volt ott, egyszemelyes vajudo volt). De ezt mar nem tudtam abban az allapotban kommunikalni.
2022. febr. 24. 12:43
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem összesen az elsővel 15 óra volt. De ebből az első 5 óra inkább keményedésből, illetve nyugtalanságból állt. Tudtam, hogy valami lesz, csak azt nem hogy mikor. Aztán 2 óra nyugis vajúdás következett, amikor a fájások még igen lightosak voltak, én naív meg azt hittem ezek ilyenek is maradnak 😂 szóval a rendes vajúdás nekem olyan 9-8 óra volt, a kitolási szak pedig 10perc.
2022. febr. 24. 18:12
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk szülésfelkészitőn azt mondták, első gyereknél 24 óra. Nekem nem tudom, mennyi lett volna, mert nem hagyták, hogy magától menjen, de a méhszáj 5 óra alatt nyílt ujjnyiról maxra, csakhogy normálisan a vajúdásnak nem ez a vége, hanem a kitolási szakasz, illetve az azt megelőző átmeneti szakasz, amit onnan ismersz fel, hogy a fájások akár negyed órára is megszűnnek (ilyenkor szeretnek oxit bekötni, pedig a test csak felkészül a kitolásra, ha hagyják). Aztán a pihenő után magától indul a kitolás, ami olyan érzés, mint egy fékezhetetlen hasmars. Ha azt mondják, hogy toljál, akkor még biztos nem vagy itt, mert a kitolásnál magától megy minden, fölösleges előtte erőlködni.
2022. febr. 24. 21:03
 19/22 anonim ***** válasza:
18, es nalad nem mondtak, hogy tolj vagy kotottek be oxit? Milyen volt a vege?
2022. febr. 24. 22:14
 20/22 anonim ***** válasza:
De, pontosan az történt, hogy a vajúdásban a szülésznő elkezdte, hogy toljak, toljak, aztán repedt a magzatburok, aztán az átmeneti szakban közölték, hogy fájásgyengeség, oxitocin, onnantól meg már borult a dominó, vákuum, hasba tenyerelés, majdnem elvérzés lett a vége, egy 3 kilós makkegészséges gyerekkel, semmi nem indokolta a sürgetést.
2022. febr. 24. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!