Hányadik héttől válik igazán nehézkessé a terhesség?
Még csak 25 hetes vagyok, de már most érzem, hogy nem úgy bírom a dolgokat. Nincs még nagy pocakom, de mégis hamar elfáradok, pl egy óra séta után is. Még dolgozom, de munka után már nem sok energiám van a házimunkához, ha programunk van estére, akkor előtte muszáj itthon lefeküdnöm egy fél órára. Hétvégén is nehezen bírom az egész napos programokat. Hamar el is álmosodom, régebben pedig hajnali bagoly voltam. Aggódom mi lesz később, ha már igazán nagy pocakom lesz, akkor hogy fogom bírni a terhességet. Nem akarok teljesen eltunyulni a végére, tudom az nem tesz jót a babának és nekem sem.
Ti hogy bírjátok magatokat? Hány hetes kortól volt igazán terhes a terhesség?
Első gyerekél 36. Hét körül kezdett nehezebb lenni. Akkor már csak lassan tudtam sétálni, házimunkák közt is pihenni kellett.
Második gyereknél 34. Héten, de ott több dolgom is volt a "nagy" miatt.
Hát ez terhességfüggő
Fiammal a 38.hétig dolgoztam, még az utolsó héten túrazni voltam, egyedül kifestettem a nappalit.
Rá 2 és fél évre a lányommal viszont az egész terhesség nehéz volt.
Az elején a rosszullétek, utána a derekam fájt, folyamat görcsöltem. A végén a csontjaim rendeződtek, sokszor menni nem tudtam.
A munka rutinjához, pezsgéséhez már 25-30. hét között nagyon nem volt agyam, akkortájt hagytam abba, egyébként a sok ülés már kikészített 25. hét környékén.
Engem inkább a meleg viselt meg, pedig pont nyáron voltam a 2. trimeszterben, elvileg az a legaktívabb. Na ahogy nyár végén lement a meleg, úgy ugrott meg az energiám. Nekem az utolsó trimeszter is tök aktívan telt, hosszú séták, jöttem-mentem, intéztem rengeteg dolgot, nagyon jól bírtam (a hólyagom nem mindig). 36. héttől az esték már nehezebbek voltak, átforulni, kényelmes pózt találni, meg akkor már agyilag is kicsit kivan az ember.
Én javaslom a nagy sétákat a jó levegőn, meg hogy csinálj olyan dolgokat amit élvezel, nem baj ha időigényes, meg majd jön már a fészekrakó ösztön is lassan... Nekem császárom volt, de rekordidő alatt jöttem helyre, olyan 4-5 nap múlva szinte semmit nem éreztem, annak tudom be hogy az utolsó hónapokban tényleg sokat voltam talpon.
Mindenesetre így a másik oldalról mondom, hogy akármennyire nehéznek érzed is, szülés után ezerszer keményebb lesz az élet, de majd megszokod. :D
Mindegyiknek meg volt a maga nehézsége.Az első trimeszterben folyamatosan hánytam,rosszul voltam és kimerült voltam.
A másodikban tele voltam energiával,de nehezemre esett bármit is csinálni.Idegszálon fekszik a baba és minél nehezebb lett annál rosszabb volt.+ Terhességi cukor gondok.
Most harmadik trimeszterben vagyok,most minden egyben van kb.
Fáradt vagyok,fáj a derekam,hirtelen mozdulatot tenni nem tudok,most már lehajolni vagy nagyon oldalra fordulni sem (borsát nyom a baba),nagyon hamar kimerülök ha mennem kell valahová (max egy 10-15 perces utat tudok bevállalni,az se kellemes.ez szó szerint teher,terhesség..),vizesedem is..
Nem sok van hátra,de nagyon tudni kell azt a keveset is túlélni.
Én is 25 hetes vagyok, és azt kell mondjam, mindig más miatt nehéz. A pozitív teszttől számítva a 7.hétig sokszor görcsöltem, és ijesztő volt, hiába tudtam, hogy normális az elején. Aztán azt mintha elvágták volna, és jött a 0-24-ben tartó émelygés, néha hányás.
Annak vége lett a 18.hét környékén, ott kezdtem volna jól érezni magam, de elkaptam egy hányós-hasmenős vírust, rá három hétre meg a covidot. Na amikor ezen végre túl lettem, elkezdtek sűrűsödni az extrasystoléim, amik évek óta vannak, de ritkán. Most több orvos is mondta, hogy a rekeszizmom és a reflux miatt van, mert ugye jön egyre feljebb a bébi. Mit ne mondjak elég kellemetlen.😅
Közben valami iszonyat keresztcsonti és szeméremcsonti fájdalmaim is lettek,pedig még nem hatalmas a pocakom.
Szerencsére itthonról dolgozom, de az utóbbi pár hétben totál nem fog az agyam sem. Nyilván elvégzem a munkám lelkiismeretesen, de kezd egyre inkább nyűg lenni, pedig még szeretnék dolgozni.
Úgyhogy nem vagy egyedül. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!