Terhességi aranyér kezelése?
Figyelt kérdés
27 hetes vagyok. Nincs székrekedésem, naponta sétálok a kutyámmal, időnként kegel gyakorlatokat és kismamatornát is végzek (ezeket nem rendszeresen). Kb 1 hete kell szednem vasat, plusz most már érzem, hogy a baba teret nyer magának bent. Tegnap óta jövés-menés közben egyelőre nem erős fájdalmat érzek, és kitapintva, tükörrel megnézve külső, nem apró aranyér alakult ki. Egyrészt nem szép látvány, másrészt kellemetlen is, és nem szeretném, hogy elmérgesedjen. Kihez forduljak elsőkörben? Mit tudnak ilyen külső aranyérrel kezdeni? Vagy már szülés utánig így marad?2022. febr. 13. 13:57
2/9 anonim válasza:
Reparon kúpot és Detralexet (szájon át) nyugodtan lehet, az rendbeteszi. A krémek nem érnek sokat önmagukban. Lehet, hogy így marad, ha kezeled, hamarabb rendbejön, de simán kijöhet újra vagy még jobban. Szüléstől eléggé be is durvulhat.
3/9 anonim válasza:
Nekem rettentő csúnya volt. Borzasztó. Mint egy fánk, körbe végig.
Szülés után rendbe jött magától, pedig kétségbe voltam esve tőle rendesen.
4/9 anonim válasza:
Reparon kúp és kenőcs párhuzamosan. A kenőcsből egy pici steril gézlapra tegyél rá, és úgy "dunsztold" az érintett területet. Főleg éjszakára, de nappal is használtam úgy, bár baromira zavart eleinte, hogy ott a géz, de ha csak simán rákentem az aranyérre, lóxart se ért. Sebész javasolta nekem ezt a módszert (párakötés szerű). Szülés után múlt el teljesen.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Most még csak járás közben és a felkelés kellemetlen, kicsit fájó. Remélem, segíteni fog, a reparont kipróbálom, és rákérdezek a detralexre is!
2022. febr. 13. 16:16
6/9 anonim válasza:
Aurobin kenőcs (fel kell íratni.)
Detralex terhesen nagyon nem ajánlott.
7/9 anonim válasza:
Én szedtem Detralexet mindkét terhességem alatt, és szoptatás alatt is. Nőgyógyász javaslatára. Szedhető nyugodtan.
8/9 anonim válasza:
Tájékoztatóban tényleg benne van, hogy nem javasolt. Én akartam venni, de a patikus nem adta ki 🙄
9/9 anonim válasza:
Kb minden gyógyszer tájékoztatójában ez van...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!