Melyik kismamavitamin a legjobb? Melyiket érdemes szedni?
Sziasztok!
5hetes terhes vagyok, és a védőnőm szerint elég a Centrum multivitamin is, de én nem vagyok ebben biztos.
Sokféle terhesvitaminról olvastam a neten, de nem tudok dönteni.
Mivel előtte dohányoztam, nem kérdés, hogy valami kell.
Megosztanátok velem a tapasztalataitokat?
Köszi előre is!
Én is a Femibiont szedem a mai napig. Ez a legkorszerűbb terhesvitamin. Vérképünk végig jó volt eddig. Tény hogy vasat nem tartalmaz, de nem is gond, mert attól székrekedésed lehet, ha szükséges akkor külön szedheted. Árban valóban drága, de én nem ezen spórolnék, főleg hogy írtad a dohányzást előtte.
34 heteske
Szia!
Mindenki másra esküszik. Én a Gravidával kezdtem mert enyhe pajzsmirigy problémám van már kisgyerek korom óta ezért jódozott sóval is kell főznöm, így nem volt kérdés, hogy azt fogom szedni a jód miatt. Viszont nekem nem vált be mert rosszul voltam tőle és étvágytalan voltam. Aztán váltottam az Elevitre, (előtte mentem pajzsmirigy vizsgálatra, megnyugtattak, hogy nincs hatással a terhességre mert tényleg nagyon enyhe a probléma szerencsére) Végig az Elevitet szedtem, szoptatás idejére is maradt belőle pár szem, de új dobozzal már nem vettem szülés utánra. Minden vérképem jó volt a terhességem alatt, nem voltam vashiányos sem, de azt hozzá kell tennem, hogy a terhességem első felében minden nap megettem egy zacskó 400g-mos fagyasztott meggyet (volt hogy 2 zacskóval) úgyhogy vas volt bőven:)
Barátnőm most az Elevitet szedi, de vashiányos, 35 hetes terhes, a múlthéten írtak neki vaskészítményt.
A védőnőm nekem annak idején azt mondta, hogy próbálgatni kell és ami a legjobban beválik neked azt kell szedni. Pl: ismerek olyat aki Elevittel kezdett, de túl kemény volt tőle a széklete és ezért váltott.
Szia!
Szerintem Ladeevit!!!
Elevitről váltottam,mert van benne A-vitamin és külön nincs szükségünk rá!
Itt olvashatsz róla bővebben:
Aztán a LADEEVIT:
-könnyebb bevenni (elevitet utáltam lenyelni)
-olcsóbb
-jód kell a pici agyműködésének
-folsav is van benne!
Szóval sztem ez jobb!
9 hetes KM
Én Gravidát szedek, még dokiválasztás előtt elkezdtem, a fogantatás utáni 2.héten. Aztán a magánrendelőben is ki volt plakátolva, a doki is dicsérte, mellette semmit nem kell szednem. Voltam a fogorvosnál, aki megkérdezte, mit szedek, és mondtam neki, hogy Gravit. Megdicsért :). Azt mondta, az nagyon jó. Aztán a védőnőm is dicsérte, és az összes barátnőm is ezt szedte, és mindnek egészséges, szép babája született. Szóval én mindenképpen ezt ajánlom neked, de először csak egyhavi kiszerelésben, mert bármilyen csábító egy arányaiban olcsóbb, nagy kiszerelés, ha nem bírod beszedni valami miatt...
Az elevitről nem hallottam túl jókat, bár kétségtelen, hogy semmi baja nem lett tőle az ismerős babáknak.
Boldog babavárást! 12+3 heteske
Szia! Én Elevittel kezdtem de nem bírtam, nekem hasmenést okozott és hányingerem is volt tőle! Kiderült -mivel az első vérképem teljesen rendben volt- hogy Nekem az Elevitben lévő vas mennyisége nagyon sok volt, ezért voltam tőle rosszul! Ez után kezdtem el szedni a Femibiont és nagyon meg vagyok elégedve, nincs semmi panaszom, a vérképem is teljesen rendben van!
De amit az orvosom is mondott teljesen igaz, hogy mindenkinek más jó, próbálgatni kell amíg rá nem találsz arra ami Neked ill. a szervezetednek megfelel!
Jó egészséget Nektek!
21h. kismama
Köszönöm szépen mindenkinek!
Így már könnyű lesz választanom! :-)
Jó egészséget mindenkinek! Babáknak és mamáknak egyaránt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!