Négy hónapos terhes vagyok és akadt egy problémám, mit tanácsolnátok nekem? Minden tapasztalatot szívesen veszek!
Munkahelyem sajnos eléggé stresszes lett, mióta bejelentettem, hogy állapotos vagyok! :(
Ha elmennék táppénzre a szülésig, akkor a fizetésem több, mint 50.000 nettóval csökkenne havonta. Ezt nem engedhetem meg magamnak!
Mit tanácsoltok? Van valami plusz szabadság, vagy egyéb lehetőség, ami külön csak a kismamáknak jár egy melóhelyen? (gondolok itt valami segélyre, mondjuk, aki elmegy táppénzre)
ha fizetsz egészségpénzárat, esetleg béren kívüli juttatásban részesültél és tettél rá pénzt, akkor elvileg a táppénz és a nettó fizud közötti eltérést megtéríti az egészségpénztár az egészségpénztári egyenleged mértékéig.
Havi 50.000 Ft különbséggel azért kell lennie jócskán a számládon pénznek.
Biztos hogy annyival kevesebb pénzt fogsz kapni?
Egyszerűen megnézheted.
Vedd elő az igazolásod amit a 2009. évi adóbevalláshoz kaptál.
Ott találsz egy olyan sort, hogy egyészségbiztosítási
alap, vagy valami ilyesmi.
Az ott lévő összeget oszd el a biztosítási időben letöltött napokkal (ha egy év akkor 365 nap),majd vedd ennek a 60 %-át (ha megvan a 2 év ledolgozott időd).
Ennyi táppénz jár egy napra. Ebből csak adót vonnak, kivéve ha elég rá az adójóváírásod, akkor pedig semmit.
Átlagban 28 nappal számolj egy hónapban, mert 2 hétre adják ki a tp.s papírt, és egy hónapban 2 tp. papírt tudsz időben leadni.
Én netto 104.000 -et kaptam és most 28 napra kapok 82.000 ft tp.-t.
De én azt mondom mindenképp megéri itthol maradni, a babáért mindent.Én legalábbis így döntöttem, mikor hasonló helyzetben voltam mint te.
29 hetes km
Köszönöm, hogy írtatok. Most számolgatok nagyon. 2009-ben nem volt meg a 180 napom (szerencsére, mert akkor kevesebbre voltam bejelentve), így akkor a táppénz első napjától visszaszámolnak 180 napot és ez alapján számolják. (nekem ez sokkal jobb).
viszont azt nem tudtam, hogy a táppénzből csak adót vonnak. Biztos ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!