Első trimeszterben normális a keresztcsont körüli erős fájdalom?
26. hétben vagyok. Az eleje óta van és maradt is. Vannak jobb napok, meg rosszabbak. :)
Az elején azt mondta a dokim, hogy a hormonok dolgoznak ilyenkor, kezdik lazítani az ízületeket, így gyakorlatilag bármi fájhat, hiszen ez nem csak keresztcsont tájékon fejti ki a hatását. Voltam gyógytornásznál, ő is ezt mondta, illetve mostmár azért a baba súlya is kezd feszíteni, úgyhogy úgy tűnik nekem ez a "keresztem" a várandósság alatt.
Rosszabb napokon sem ülni, sem állni, sem feküdni nem esik jól. Konkrétan van hogy a kanapén tespedés után alig tudom megtenni az első 2-3 lépést, annyira nyilal a fájdalomtól. Ami nekem segített egy picit, az a kismama torna. Az első alkalmak után még elviselhetetlenebb volt a fájdalom, mivel kiegészült némi csípő táji izomlázzal. Nem is tudtam, hogy léteznek ilyen helyeken izmaim. :D Azóta viszont amióta ezek az izmok kicsit talán erősödtek, mintha a fájdalom lazult volna.
Illetve még az elején találtam neten egy pár mozdulatsoros tornát, ami a csípő lazításáról, nyújtásáról szólt, az is segített, hogy jobban aludjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!