Terhességi cukor mikortól van?
Sziasztok! Segítsetek már légyszíves, járok diabetologiara mert a dr.no gyanitja hogy ki fog alakulni a terhességi cukor.
Jelenleg 8.hétben vagyok. Most az a feladatom hogy megnezzem reggel a cukrom, illetve minden étkezes utan 1h.val kell megnezni hogy 7 alatt marad e a cukor.
De most nem ertem hogy pl megneztem egy etkezes utan 2h val akkor 7.5 volt a cukrom. Ez rossznak szamit? Vagy hogy van ez? Egyszeruen mar nem ertem. Ez amit elobb pl leirtam ez egy vajas zsemle volt 1 pohar tejjel. Mar abszolut nem ertem hogyan kellene ezt csinalni?! Miert fontos az eves utani 1h pl hogy ott mennyi? A reggeli cukor altalaban 4.6-5 kozott mozog
Ha nagy az esély rá, hogy terhességi cukor kialakukhat, akkor màr csak megelőzés képpen is figyelni kell, hogy mit eszel. Kb 3 óránként kell enni ilyenkor. Többször keveset. Az egészséges ételeket kell előtérbe helyezni és lassú felszívódású szénhidrátokat kell enni (Ezeket kerüld/mérsekeld pl: cukor, fehérliszt, napraforgóolaj/disznózsír). Én így meg tudtam végül előzni a terhességi cukrot.
Amiatt fontos az evés utáni cukor, mivel amit megeszel, az viszi fel. Nekem írnom kellett minden étkezés előtt és után a cukromat és azt, hogy mit és mennyit ettem. Ha egészségtelen ételt ettem, akkor nagyon megugrott (1 szendvics/1 pici süti).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!