Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor lenne?

Terhességi cukor lenne?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 22 hetes kismama vagyok, jövő héten megyék cukorterhelésre, és rá szoktam mérni a cukromra mivel 12 hetesen határ érték volt a cukrom az orvosok szerint. 7,7. Eddig minden rendben volt nem ment fel a cukrom semmitől, de tegnap reggeli után, ma pedig ebéd után mértem picit magasabb értéket, azaz 7,2. De a többi érték jó, sőt 6 alatt van... Lehetséges hogy gond lesz a jövő héten a terhelésnél? Picit meg is vagyok fázva, nen tudom az mennyire befolyásol..

2021. szept. 17. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Kiderül jövő héten

Jó babavarast :)

2021. szept. 17. 15:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, mindenféle gyulladás okozhat magasabb vércukorszintet, szóval a megfázás is. A 7,2 határérték fölötti, de a magyar határérték elég szigorú, Nyugat-Európában 7,8 az étkezés utáni 1 órás limit, szóval a baba miatt nem kell aggódnod.

Hogy a terhelés rossz lesz-e, azt nem lehet megmondani, mivel gondolom normális ételeket szoktál enni, nem tömény cukros vizet. Szóval ha amúgy is rozskenyeret stb. eszel, és úgy van egy-két 7 fölötti mérésed, akkor jobban számítanék egy rossz terhelésre, mintha amúgy is cukrozott gabonapelyhen meg narancsleven élsz és ennek ellenére mérsz jókat.

A babának meg amúgy se a terhelés eredménye számít, hanem hogy amit szoktál enni, az nem tolja-e meg túlságosan a vércukorszinted, tehát ha ezt te magadnak rendszeresen ellenőrzöd, akkor időben észre fogod venni, ha változtatnod kell.

2021. szept. 17. 15:38
 3/4 anonim ***** válasza:
jövő héten kiderül majd az orvosnál
2021. szept. 17. 17:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem valószínűleg magasabb lesz az értek. De jobb ha időben kiderül és tudsz diétázni. Mindkettőtök érdekében.

Boldog babavárást! ☺️

2021. szept. 19. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!